PRILIKE ZA SPAJANJE

Veliku Gospu mnogi koriste za produženi odmor, a evo koji nas neradni dani čekaju do kraja godine

15.08.2023 u 08:22

Bionic
Reading

Blagdan je Velike Gospe koji mnogi koriste za produženi odmor s obzirom na to da se slavi u utorak. Provjerili smo koji nas još neradni dani čekaju do kraja godine i kakve su mogućnosti za spajanje s vikendima

Pored plaćenih slobodnih dana godišnjeg odmora, u Hrvatskoj postoji još 14 državnih praznika koji donose plaćeni dopust. No ako praznik pada u neradne dane (subota i nedjelja) ne ulazi u plaćeni dopust pa broj slobodnih plaćenih dana varira od godine do godine.

U ovoj godini kalendar nam je 'uzeo' tri blagdana koji padaju na neradne dane, ali je bio darežljiv u prilikama za spajanje. Jedna od njih je blagdan Velike Gospe koji je idealan za spajanje s prethodnim vikendom.

  • +34
Prepune plaže u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric

Kako je veći dio blagdana i neradnih dana prošao u prvom dijelu godine, nakon Gospe su nam do kraja 2023. ostala još tri praznika od kojih samo dva donose neradne dane.

Početkom studenog je blagdan Svih svetih koji pada u sredini tjedna. Nakon toga slijedi 18. studenoga Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Ovaj blagdan dolazi u subotu pa onima kojima je subota neradna neće donijeti dodatni dan odmora.

Pravi odmor nas čeka na koncu godine za Božić, koji ove godine pada u ponedjeljak pa su mnogima osigurana četiri neradna dana u nizu.