VLADA NE ZNA ŠTO RADI

Vapaj iz HDZ-a: Hitno nam treba hrvatski New Deal!

18.04.2013 u 12:04

Bionic
Reading

'Vlada Zorana Milanovića stvorila je antiinvesticijsku klimu. Vremena više nemamo i hitno nam treba hrvatski New Deal', poručio je Domagoj Milošević, HDZ-ov koordinator za gospodarstvo i investicije, s današnje konferencije za novinare

U svjetlu najnovijih podataka iz HNB-a kako je u zadnjem kvartalu prošle godine zabilježeno nula stranih ulaganja začuđuje, smatra Milošević, što ministri obilaze hrvatske gradove

'Oni bi trebali ići u Moskvu, Šangaj ili Bombaj. Očito je kako Vlada nije uspjela ostvariti pravu komunikaciju sa stranim investitorima. Postoji čitav niz alata i mehanizama kako to ostvariti, samo treba znati', rekao je Milošević.

Naglasio je kako Hrvatska mora iskoristiti svoj geostrateški, turistički, poljoprivredni i energetski potencijal.

'Besmislica je odustati od treće faze izgradnje zadarske luke Gaženice. Isto tako i nizinske pruge između Rijeke i Zagreba. Ne vidimo ni da se radi na projektu sustava navodnjavanja u istočnoj Slavoniji. Pitanje je gdje je LNG terminal. Svi se ti projekti hitno moraju pokrenuti', upozorio je Milošević.

Njegov stranački kolega Goran Soldo, tajnik HDZ-ova Odbora za gospodarstvo, poručio je Vladi da ne rasprodaje 'nacionalno blago' - Hrvatsku poštu, Croatia osiguranje i autoceste.

'Ukoliko joj stalo do budućih generacija Vlada to ne smije napraviti. Tim potezom samo bi napunila proračun kako bi ostala na vlasti. Nama ne treba privatizacija već investicije', rekao je Soldo.