nova funkcija

Valentina Belavić promaknuta u globalnu menadžericu za proizvodnju piva i cidera Heineken

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 09.07.2019 13:08
  • Objavljeno 09.07.2019 u 13:08
Valentina Belavić

Valentina Belavić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Foto: Saša Ćetković

Valentina Belavić, trenutačna direktorica Sektora lanaca opskrbe u HEINEKENU Hrvatska, od 1. rujna 2019. preuzima poziciju globalne menadžerice za proizvodnju piva i cidera u sjedištu kompanije HEINEKEN u Amsterdamu

Valentina Belavić, kako su priopćili iz Heinekena, svoju je karijeru započela u Karlovačkoj pivovari, koja je od 2003. dio Heinekena, kao pripravnica u Odjelu proizvodnje, a nakon toga kao tehnolog. 2007. godine promaknuta je u rukovoditeljicu Odjela osiguranja kvalitete, 2012. postaje rukovoditeljica Odjela proizvodnje da bi uskoro bila promaknuta na poziciju rukovoditeljice proizvodnje i osiguranja kvalitete.

Godine 2013. dobiva titulu Majstor pivar (Master Brewer) unaprijedivši svoje vještine mentoriranja mlađih kolega i razvoja pivskih recepata. U studenom 2015. imenovana je na trenutnu poziciju direktorice Sektora lanca opskrbe u HEINEKENU Hrvatska.

Imala je ključnu ulogu u korištenju sinergijskih prednosti Adria tima kako bi se povećala fleksibilnost i agilnost funkcije lanca opskrbe na razini regije.

Iz Henekena objašnjavaju kako su strateški pristup Valentine Belavić i predanost pivovari duge tradicije rezultirali mnogim novim projektima i ulaganjima kojima je zajednička briga o zaštiti okoliša te povećanje energetske učinkovitosti. Tu su, između ostalog, izgradnja novog „zelenog“ skladišta, postavljanje solarnih panela na njegov krov, pokretanje nove kombi linije, zamjena halogene rasvjete LED rasvjetom i uvođenje električnih viličara.

Njena strast prema pivarstvu i tehnologiji, snažna predanost postizanju rezultata i uključiv stil vođenja učinili su Valentinu prepoznatljivim uzorom za žene u pivarskoj industriji, lancu opskrbe i šire. Tako svoje znanje te kompetencije prenosi i kao predavačica studentima Veleučilišta u Karlovcu.

Ime nasljednika ili nasljednice Valentine Belavić na funkciji direktora Sektora lanca opskrbe HEINEKEN Hrvatska objavit će se naknadno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!