internacionalizacija poslovanja

Valamar Riviera kupila hotel Petersbühel u austrijskom Obertauernu

20.08.2018 u 12:59

Bionic
Reading

Najveća turističko-hotelska tvrtka u Hrvatskoj Valamar Riviera zaključila je ugovor za kupnju hotela Petersbühel u austrijskom Obertauer, čime je prvi puta 'zakoračila' u hotelijerstvo i izvan Hrvatske, a u iduća do dva mjeseca očekuje da će okončati i radne potrebne za preuzimanje vođenja tog hotela

Izvijestivši u ponedjeljak o zaključenju tog ugovora, iz Valamar Riviere ističu da su Valamar i Valamar A GmbH 18. kolovoza zaključili ugovor o kupoprodaji i prijenosu potpunog udjela u društvu Matthias Aichmann GmbH sa sjedištem u austrijskom Obertauernu, a u čijem je vlasništvu hotel Petersbühel s četiri zvjezdice.

"I iduća do dva mjeseca Valamar očekuje okončati potrebne radnje za preuzimanje vođenja hotela Petersbühel u Obertauernu", najavljuju iz Valamara.

Prilikom najave te kupnje krajem srpnja ove godine, iz Valamara su istaknuli da su se "obvezali kupiti hotel Petersbuehel" te da je to njihovo prvo ulaganje izvan Hrvatske.

"Akvizicija hotela Petersbuehel u Austriji iskorak je Valamara prema internacionalizaciji poslovanja, a kako je Austrija značajna turistička zemlja za odmorišni turizam s nizom potencijalnih sinergija za poslovanje hrvatskih turističkih kompanija taj izbor je logičan za početak internacionalizacije", kazali su pritom iz Valamara, ne iznoseći ni krajem srpnja, a ni danas vrijednost te transakcije odnosno za koliko su točno kupili taj hotel.

  • +3
Obertauern Izvor: tportal.hr / Autor: Ivana Barišić

Hotel Petersbuehel ima 80 smještajnih jedinica, a kako su istaknuli, nalazi se na odličnoj lokaciji u zimskoj turističkoj destinaciji Obertauren.

Iz turističkih krugova taj su potez Valamara u ponedjeljak ocijenili logičnim korakom, jer su Hrvatska i Austrija prometno i geografski vrlo blizu, a vjeruju da će to Valamaru omogućiti i svojevrsnu razmjenu zimsko-ljetnih turista odnosno jačanje prometa i u zimskoj sezoni.

Obertauern Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Valamar Riviera time je ujedno druga hotelijerska kompanija iz Hrvatske koja je javno objavila akviziciju nekog hotela izvan Hrvatske, a nakon što je to prije dvije godine objavila i pulska kompanija Arena Hospitality Group, koja je to istina učinila promjenom vlasništva, naziva i brenda.