TOP SKI DESTINACIJA

Valamar dao ponudu za kupnju hotela u austrijskom skijalištu Obertauern

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 26.07.2018 16:26
  • Objavljeno 26.07.2018 u 15:03
Obertauern

Obertauern

Izvor: Wikimedia Commons / Autor: Wikipedia

Valamar Riviera je dala obvezujuću ponudu za kupnju hotela Petersbühel 4* u Obertauernu u Austriji. Akvizicija hotela Petersbühel 4* u Austriji predstavlja iskorak Valamara prema internacionalizaciji poslovanja. Hotel ima 80 smještajnih jedinica te je na odličnoj lokaciji u zimskoj turističkoj destinaciji Obertauren.

Valamar je vodeći investitor u turizmu s više od 4 milijarde kuna ulaganja, a akvizicija hotela u Obertaurenu predstavlja prvo ulaganje Valamara izvan Hrvatske, priopćeno je medijima.

Austrija je značajna turistička zemlja za odmorišni turizam s nizom potencijalnih sinergija za poslovanje hrvatskih turističkih kompanija pa je prema tome i logičan izbor za početak internacionalizacije poslovanja.

'Valamar je najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj s ambicijom da postane lider u odmorišnom turizmu regije. Internacionalizacija poslovanja jedan je od ključnih strateških ciljeva razvoja kompanije u idućem periodu te je ovo važan iskorak u širenju poslovanja kompanije izvan Hrvatske', rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere te zaključio:

  • +3

Obertauern

Izvor: tportal.hr / Autor: Ivana Barišić

'Austrija ima razvijen odmorišni turizam, posebno zimi, te predstavlja logičan prvi korak u širenju izvan Hrvatske s obzirom na projicirane sinergije u zapošljavanju, operativnom upravljanju te emitivnim tržištima koja su vrlo slična onima koja mi imamo ljeti. Vjerujem da je ovo početak razvoja novog poslovnog modela Valamara koji će dodatno podići vrijednost kompanije za dioničare, ali i stvoriti dodanu vrijednost za ostale dionike kompanije.'

  • +9
  • +6

Valamar Isabella Island Resort 4*

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar.com

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!