MANJE NEGO OVE GODINE

Valamar nastavlja s investicijama, u 2018. ulaže 705 milijuna kuna

01.12.2017 u 13:52

Bionic
Reading

Grupacija Valamar će u 2018. godini u modernizaciju postojećih i izgradnju novih kapaciteta uložiti ukupno 705 milijuna, nastavljajući tako strategije značajnih ulaganja i repozicioniranja portfelja prema turizmu visoke kvalitete, izvijestili su iz te turističke kompanije

Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je investicije u iznosu od 633 milijuna kuna dok je nadzorni odbor povezane tvrtke Imperial odobrio investicije u iznosu od 72 milijuna kuna što ukupno iznosi 705 milijuna kuna

Predviđene investicije za iduću godinu manje su od onih ostvarenih u 2017. u kojoj su ukupna ulaganja dosegnula 906 milijuna kuna.

Odluka o nastavku investicijskog donesena je nakon tromjesečne odgode. Podsjetimo, početkom rujna najveća turistička kompanija u Hrvatskoj objavila je da odgađa investicije u smještajne objekte Pinia u Poreču i objekte planirane za 2018. zbog neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizmu.

  • +9
Valamar Isabella Island Resort 4* Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar.com

U Valamaru ističu da je investicijski ciklus od 705 milijuna kuna u 2018. godini nastavak strategije značajnih ulaganja Valamar Riviere i repozicioniranja portfelja prema turizmu visoke kvalitete.

Za 2018. godinu predviđen je dovršetak Valamar Girandella Resorta u sklopu kojeg će se otvorenjem prvog Kinderhotela u Hrvatskoj završiti repozicioniranje Rapca u vodeću odmorišnu destinaciju na Jadranu.

Investicijama u kampove u Istri i na otoku Krku nastavit će se strategija intenzivnog ulaganja u segment premium kampiranja. U Dubrovniku je u fokusu repozicioniranje hotela Valamar Argosy prema gostima više platežne moći, dok se na otoku Rabu investicijama u ukupnom iznosu od 72 milijuna kuna i obnovom hotela Imperial pokreće novi razvojni ciklus.

'Uspjeh i rast Valamar Riviere temelji se na ulaganjima u proizvode, djelatnike i turističke destinacije vodeći brigu o održivom i društveno odgovornom razvoju. U 2018. godini nastavljamo s ulaganjima u hrvatski turizam s ambicijom daljnjeg dvoznamenkastog rasta poslovanja. Uvjeren sam da ćemo uz podršku naših investitora, partnera i lokalne zajednice uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve vodeći brigu o interesu naših dioničara i ostalih dionika', istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.