valamar riviera

Hrvatski hotelski div povećao prihode i broj noćenja

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 27.10.2017 13:28
  • Objavljeno 27.10.2017 u 13:28
Porečka Valamar Riviera u prvih devet mjeseci ostvarila je 1,740 milijuna kuna prihoda

Porečka Valamar Riviera u prvih devet mjeseci ostvarila je 1,740 milijuna kuna prihoda

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar Riviera

Porečka Valamar Riviera, vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila je 1,740 milijuna kuna ukupnih konsolidiranih poslovnih prihoda. To je porast od 17 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Istovremeno je ostvaren, poručuju iz Uprave ove kompanije, i rast operativne dobiti

Snažan rast prihoda iz Uprave ove turističke kompanije pripisuju rastu noćenja od 20 posto te povećanju prosječne cijene za šest posto. Realizirana je značajna dodana vrijednost za dioničare odnosno rast vrijednosti kompanije za 26 posto kao rezultat rasta tržišne kapitalizacije, pa je trenutna vrijednost poduzeća 7,2 milijarde kuna.  

Valamar Riviera u ovoj godini planira ostvariti između 1.755 i 1.775 milijuna kuna poslovnih prihoda, odnosno rast od 17,9 posto do 19,2 posto u odnosu na prošlu godinu.

Rast prihoda bit će popraćen i snažnim rastom konsolidirane operativne dobiti (EBITDA) koja će na godišnjoj razini doseći između 600 i 610 milijuna kuna, što je za 87 do 97 milijuna kuna više nego što je Valamar Riviera ostvarila prošle godine, poručuju iz ove hotelske grupacije.

U ovoj godini Valamar Riviera završila je najveći godišnji investicijski ciklus vrijedan više od 900 milijuna kuna od čega se najveći dio odnosio na ulaganja u projekte repozicioniranja destinacije Rabac odnosno izgradnju dva ljetovališta – Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*/5* uz nastavak ulaganja u podizanje kvalitete kampova prema segmentu više dodane vrijednosti.

  • +5
  • +2

Valamar Riviera otvorila dva nova ljetovališta u Rapcu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar Riviera

'Poslovni rezultati ostvareni u devet mjeseci ove godine potvrda su uspješnosti strategije rasta i razvoja Valamar Riviere koja se temelje na kontinuiranim ulaganjima u proizvode, djelatnike i destinacije s ciljem stvaranja dodane vrijednosti za dioničare i ostale dionike. Već treću godinu za redom ostvarujemo snažan rast poslovnog rezultata i kvalitete pa sukladno tome tržišna kapitalizacija Valamara raste prosječnom godišnjom stopom većom od 30 posto, uz progresivan rast plaća i zaposlenosti. Samo ove godine investirali smo više od 900 milijuna kuna i otvorili više od tisuću novih radnih mjesta te se zahvaljujem svim dioničarima, djelatnicima, partnerima i destinacijama koji su sudjelovali u ovom snažnom iskoraku', istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Sukladno najavljenom trogodišnjem investicijskom ciklusu ukupne vrijednosti do 2 milijarde kuna do 2020. godine Valamar Riviera za 2018. godinu planira nastavak intenzivnih ulaganja o čemu će se konačna odluka donijeti početkom ovoga prosinca.  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!