stanje na cestama

Usporen promet zbog nesreće na autocesti A3, na Jadranskoj magistrali jak vjetar

27.11.2017 u 07:59

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Nova Gradiška i odmorišta Dragalić u smjeru Zagreba vozi se usporeno, izvjestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK)

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb i Krčki most otvoreni su za sve skupine vozila.

Za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu, je državnim cestama preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i Karina-DC50 i DC27, dok ostala vozila mogu prometovati preko Kistanja i Knina); DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i  ŽC5144 Šušanj-Štirovača.

Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8); Paški most i DC27 Gračac-Zaton Obrovački zbog vjetra su otvoreni samo za osobna vozila.

Na mostu dr. Franje Tuđmana i dionici državne ceste DC1 Udbina-Gračac zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga te na brzoj cesti DC1 Solin-Klis zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II. skupina).

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Na većini graničnih prijelaza nema dužih čekanja.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Sumartin-Makarska i katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Rijeka-Mali Lošinj, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split.

  • +15
Snijeg pao u Lici i Gorskom kotaru Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX