u svetom martinu

Uskoro počinje 13. Kongres hrvatskog kampinga, okupljaju se vodeći ljudi industrije

05.09.2019 u 12:01

Bionic
Reading

Kamping udruženje Hrvatske će na 13. Kongresu hrvatskog kampinga okupiti vodeće ljude hrvatske kamping industrije koji će rezimirati rezultate ovogodišnje sezone te govoriti o novim trendovima, mogućnostima promocije, otvaranju novih tržišta i razvoju novih tehnologija, kao i problemima sektora od kojih se posebno ističe pitanje turističkog zemljišta.

Ovogodišnji, 13. Kongres hrvatskog turizma, održat će se u hotelu LifeClass Terme Sveti Martin, od 22. do 23. listopada 2019. Partneri kongresa su Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma.

Već tradicionalno, najboljim kampovima dodijelit će se posebna priznanja za kvalitetu kampova -Croatia's Best Campsites, OK mini camps i slovenska priznanja za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2019.

"Kongres će imati stručni i izložbeno-sajamski dio u kojem će predstavnici različitih djelatnosti vezanih uz kamping, donositelji odluka i turistički djelatnici imati priliku razmijeniti iskustva, predstaviti najbolje prakse i trendove koji nas očekuju u budućnosti - od najnovijih modela mobilnih kućica i glamping šatora do raznovrsne opreme i ponude usluga u kampingu", kazao je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske.

Na kongresu će se posebno istaknuti ponuda domaćih i inozemnih proizvođača glamping šatora i mobilnih kućica i njihovi novi modeli za 2020. godinu. Industrija opreme za kamping je posljednjih godina sve snažnija i postaje veliki izvozni potencijal koji će se naglasiti na kongresu.

Na kongresu će se predstaviti rezultati istraživanja Tomas provedenog među 1.500 kampista u više od 50 kampova na području sedam obalnih županija, ali i u nekoliko kontinentalnih kampova. Istraživanje pruža odgovore na pitanja o profilu, obilježjima, zadovoljstvu i potrošnji gostiju u našim kampovima ove godine. Istraživanje će predstaviti Zrinka Marušić, iz Instituta za turizam. Kao novi trend u programu istaknut je trend plaćanja kriptovalutama u kampovima, što može biti dodatan alat domaćim kampovima za privlačenje mlađih gostiju koji slijede tehnološko-inovacijske trendove. O mogućnostima korištenja kriptovaluta u kampovima pričat će Miroslav Vegh, osnivač i direktor tvrtke Diligio iz Londona specijalizirane za prevenciju kriptovalutnog kriminala, forenziku i osiguranje kriptovaluta.

Uz to, govorit će se i o metodologiji i postupku provođenja inspekcijskog nadzora, profilu slovenskog i poljskog tržišta, usporedit će se rezultati poslovanja kampova u razdoblju 2017. – 2019. te će se obraditi brojne druge stručne teme.