burno u kutini

Uprava Petrokemija smanjena na dva člana, odgođena otplata kredita

02.01.2018 u 16:38

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Petrokemije u utorak je donio odluku kojom prestaje mandat člana Uprave Nenada Zečevića te od 3. siječnja 2018. Uprava Petrokemije ima dva člana, a čine ju predsjednik Đuro Popijač i član Davor Žmegač.

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) na svojoj je sjednici 28. prosinca prihvatilo informaciju o očitovanju Nadzornog odbora Petrokemije vezanu za člana Uprave te prijedlog Ministarstva državne imovine za opoziv člana Uprave. Ujedno je donijelo odluku kojom se CERP zadužuje predložiti nadzornom odboru Petrokemije donošenje odluke o opozivu člana Uprave Nenada Zečevića.

Nadzorni odbor Petrokemije u utorak je, također uz prethodnu odluku CERP-a, dao suglasnost Upravi za potpisivanje Aneksa ugovora o kratkoročnom kreditu s Erste&Steiermarkische bankom (ESB) kojim se prolongira otplata kratkoročnog kredita uz jamstvo Vlade od 27. travnja 2017. godine.

Petrokemija je, nastavno na odluku Vlade o osiguranju povrata kredita od 27. travnja 2017. godine, potpisala ugovore o dugoročnim kreditima s HBOR-om i HPB-om te ugovor o kratkoročnom financiranju s ESB-om u ukupnom iznosu od 350 milijuna kuna. Namjena kredita je osiguranje stabilnosti poslovanja Petrokemije i održavanje poslovnih procesa.

Vlada je krajem travnja prošle godine donijela odluku o osiguranju povrata kredita odnosno odlučila da će za kredit Petrokemiji u iznosu od 350 milijuna kuna jamčiti dionicama države u HT-u, Podravci, Croatia Airlinesu i Đuro Đaković grupi.