SMJENA NA VRHU

Đuro Popijač stigao na čelo Petrokemije

07.02.2017 u 13:34

Bionic
Reading

Đuro Popijač novi je predsjednik Uprave kutinske Petrokemije, tvrtke za proizvodnju umjetnih gnojiva, a na tome mjestu zamijenit će dosadašnjega Nenada Zečevića koji je imenovan članom Uprave na mandat od četiri godine. Mijo Šepak, predsjeda će Nadzornim odborom, odlučeno je tako na sjednici NO-a, priopćeno je iz ove tvrtke

Nenadu Zečeviću kao predsjedniku te članovima dosadašnje petrokemijine Uprave Antoniji Perošević Galović, Tamari Pernar i Vladimu Freslu istekao je mandat, prenosi Hina.

Ova tvrtka u većinskom državnom vlasništvu koja ima 79,85 posto dionica, u prvih devet mjeseci prošle godine iskazala je gubitak u poslovanju od 29,7 milijuna kuna što je gotovo upola manje od onoga u istom razdoblju godinu ranije. Istovremeno je uprihodila 1,44 milijarde kuna što je 25,3 posto manje nego u istom razdoblju 2015. dok su joj ukupni rashodi iznosili 1,47 milijardi kuna, odnosno smanjeni su za 25,7 posto.

Sredinom prošloga rujna NO kutinske Petrokemije suglasio se s izborom tvrtke KPMG Croatia kao konzultanta za izradu programa restrukturiranja, a sukladno odluci Vlade o davanju suglanosti ovoj tvrtki za kreditno zaduživanje u visini od 200 milijuna kuna kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

Za četvrtak je Uprava Petrokemije najavila sjednicu, a za 17.veljače i onu Nadzornog odbora na kojima će se razmatrati privremeni nerevidirani rezultati poslovanja za proteklu 2016.godinu. Rezultati će se objaviti 20. veljače.