adris grupa

Uprava Croatia osiguranja i sindikat potpisali dodatak Kolektivnom ugovoru: Jamči se rast plaća, dodatne stimulacije i nagrade

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 09.11.2022 12:29
  • Objavljeno 09.11.2022 u 12:15
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su dodatak Kolektivnom ugovoru koji zaposlenicima jamči rast plaća te isplate dodatnih stimulacija i nagrada, izvijestili su u srijedu iz Croatia osiguranja, tvrtke koja posluje u sastavu Adris grupe

Kako se navodi u priopćenju, Croatia osiguranje će do 31. prosinca ove godine revidirati plaće kako bi se uslijed porasta troškova života u inflacijskom okruženju očuvala realna vrijednost plaća u kompaniji.

"Dodatkom je ugovoreno da će Croatia osiguranje nakon provedene revizije plaća ponuditi nove ugovore radnicima s najniže ugovorenim plaćama, kao i da će revidirati stimulativni dio plaće s ciljem dodatnog poticaja radnicima s odličnim učinkom", ističu iz Croatia osiguranja.

Dodaju da je dogovorena i dodatna isplata neoporezivih nagrada za radni učinak u neto iznosu od 1000 kuna svim radnicima, i to kroz jednokratnu isplatu u studenom ove godine.

Uz to, Croatia osiguranje će do kraja ove godine isplatiti dodatne nagrade za radni učinak radnicima koji su značajno doprinijeli uspješnom poslovanju. 

Iz kompanije podsjećaju da je Kolektivni ugovor, "koji radnicima u Croatia osiguranja jamči visoku razinu socijalnih i materijalnih prava", potpisan u lipnju 2021. na tri godine, a pregovori sa Sindikatom o sklapanju dodatka pokrenuti su s najavom novih neoporezivih stavki u paketu mjera Vlade tijekom ovog ljeta, uslijed promjene makroekonomskih uvjeta - dugotrajne inflacije i rasta BDP-a.

Uz ugovoreni novi rast plaća, Kolektivni ugovor koji je u primjeni do 30. lipnja 2024. godine, radnicima jamči božićnice i regres u iznosima do 1500 kuna, stimulacije za radne rezultate i nagrade za visoku učinkovitost, napominju iz Croatia osiguranja.

"Iako je gospodarstvo opterećeno brojnim izazovima koji utječu na rast troškova poslovanja, želimo zaštititi naše zaposlenike od pada životnog standarda uslijed rasta cijena", ističe uz ostalo u priopćenju predsjednik Uprave Croatia osiguranja Davor Tomašković.

Predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske Miroslav Hrašćanec je naglasio kako su i u ovim pregovorima pokazali visoku razinu socijalnog dijaloga i brige za dobrobit zaposlenih.

"Uz već ugovorena veća materijalna prava zaposlenika koja osigurava važeći Kolektivni ugovor, potpisanim dodatkom dodatno se povećavaju primanja i nagrade", rekao je. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!