PRESTIŽNA TITULA

UniCredit najbolja europska banka za financiranje trgovine

18.01.2017 u 12:17

Bionic
Reading

UniCredit je ponio titulu najbolje banke na području financiranja trgovine i izvoza ('Best Trade Finance Provider') u regijama Srednje i istočne Europe (SIE) te Zapadne Europe na temelju ankete Euromoney Trade Finance Survey 2017.

Ovom anketom, u kojoj je sudjelovalo više od 4,000 korisnika proizvoda financiranja trgovine i izvoza, prepoznata je UniCreditova izvrsnost na području pružanja ove vrste usluga. Iskustvo kojim UniCredit raspolaže temelji se na visokoj razini poznavanja proizvoda i tržišnih zakonitosti koje vrijede na njenim ključnim tržištima u Europi, u kombinaciji s razgranatom međunarodnom mrežom poslovnica, predstavništava i 4000 korespondentnih banaka.

UniCredit je uložio značajna sredstva u sektor financiranja trgovine i izvoza, usmjerenih u razvoj inovativnih platformi za financiranje trgovine, financiranje lanaca dobavljača (supply chain finance) i bankovnih obveza plaćanja (BPO).

UniCredit je član nekoliko skupnih inicijativa za korištenje baza podataka temeljenih na tehnologiji distribuirane baze podataka (blockchain), među ostalima i bankarskoga konzorcija R3 (konzorcij najvećih svjetskih financijskih institucija koji se bavi razvojem distribuiranih baza podataka), te je u praksi dokazao funkcionalnost dvaju takvih rješenja.

Financiranje trgovine i izvoza kao dio Korporativnog i investicijskog bankarstva je temelj UniCreditova višegodišnjeg plana i od strateške je važnosti za misiju UniCredita kao jednostavne, paneuropske banke koja svojim klijentima nudi jedinstveno poslovanje putem prodajne mreže u Zapadnoj i Srednjeistočnoj Europi.

Claudio Camozzo i Jan Kupfer, direktori UniCreditova Globalnog transakcijskog bankarstva (GTB) ovim su povodom izjavili: 'Jako smo zadovoljni titulom najbolje banke na području financiranja trgovine i izvoza i u regijama Srednje i istočne Europe te Zapadne Europe temeljem ankete Euromoney Trade Finance Survey 2017. Ovu nagradu vidimo kao dokaz naše inovativnosti u području financiranja trgovine i izvoza, kao i naše sposobnosti povezivanja klijenata u različitim dijelovima svijeta sa sveobuhvatnom ponudom proizvoda koji su jednako korisni i malim tvrtkama i velikim međunarodnim korporacijama.'

UniCredit je također, osim na regionalnoj razini, najbolja banka na pojedinačnim europskim tržištima te je ponio titulu najboljeg pružatelja usluga financiranja trgovine i izvoza ('Best Domestic Trade Finance Provider') u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Turskoj.

Paolo Spada, direktor UniCreditova Globalnog transakcijskog bankarstva (GTB) za područje SIE, izjavio je da je 'čast primiti nagradu za najboljeg pružatelja usluga financiranja trgovine i izvoza za područje SIE već četvrtu godinu zaredom. Ponosni smo da smo na različitim tržištima u ovom segmentu bolji od konkurencije. Naš status vodeće regionalne banke, u kombinaciji s tehnologijom koja je najbolja u svojoj klasi te s našom visokom razinom poznavanja proizvoda, stavljaju nas u odličnu poziciju da svojim klijentima pružimo najkvalitetniju uslugu.'