dobri rezultati

Unatoč lošem vremenu u Splitu se za vikend očekuje 120 tisuća putnika

28.08.2021 u 10:58

Bionic
Reading

Iako su vremenske prilike posljednjih dana dale naslutiti da se ljeto približava kraju, brojke iz splitskih luka to ne potvrđuju jer će ovoga vikenda kroz njih proći 120 tisuća putnika u 190 zrakoplova i 16 tisuća vozila

Voditelj Službe za prihvat i otpremu u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan za Hinu je potvrdio da predstoji prilično dobar vikend sa 190 zrakoplova i 40 tisuća putnika iako ih je malo više u odlasku nego li u dolasku.

"Veći je pritisak na odlazak nego dolazak, ali to je prirodno za ovo doba godine. Možemo potvrditi i da su još uvijek brojke visoke, promet je visokog inteziteta. Već smo prešli brojku od 400 tisuća u kolovozu, što znači da idemo prema milijunu ove godine. Konačne rezultate imat ćemo na kraju mjeseca", dodao je Melvan.

Kroz splitsku će trajektnu luku tijekom vikenda proći 80 tisuća putnika i 16 tisuća vozila. I tamo je polazak putnika prema Splitu naglašeniji nego ranije ove sezone, što znači da odlaze s otoka prema kopnu, otkriva Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

"Zbog gužve u Supetru do sada smo imali jednu izvanrednu liniju koja je isplovila u 8,45 sati iz Splita. Iz Splita nemamo veliki pritisak iako putnici i dalje pristižu, istina u usporenijem ritmu. Svakako sezona još nije gotova s obzirom da nam putnici dolaze i dalje", rekla je Ivulić.

Zanimljiv je i podatak da je Jadrolinija do 15. kolovoza na cijeloj obali ukupno imala 5,3 milijuna putnika, te 1,7 milijuna vozila, što je 85 posto ostvarenog prometa iz pretpandemijske 2019. godine.

  • +4
Ljetna sezona 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić