vrijedna inicijativa

Udruga DoDo pokrenula kampanju za izgradnju kuća te dogradnju uz kontejnere za obitelji na Banovini

22.10.2021 u 12:11

Bionic
Reading

Kako bi obiteljima Banovine koje su u nekoliko sekundi potresa ostale bez svojih domova, a sada žive u kontejnerima omogućili dostojanstvenije životne uvjete, Udruga Dobro Dobrim DoDo pokrenula je donatorsku kampanju „Korak ispred zime“ s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju montažnih i drvenih kuća te dogradnju privremenih stambenih jedinica uz kontejnere.

Fundraising kampanja putem platforme GoGetFunding traje od 20. listopada do 15. studenog 2021., a svi detalji vezano uz kampanju i kako donirati dostupni su na linku: https://gogetfunding.com/korak-ispred-zime/.

Udruga DOBRO DOBRIM DoDo je osnovana s ciljem zaštite, promicanja i unaprjeđenja kvalitete života obitelji koje žive u riziku od siromaštva i društvene isključenosti, a 2021. godine svoj rad je usmjerila prema potresom pogođenim područjima na Banovini gdje je uz pomoć brojnih donatora u projektu Banijska koliba izgradila 7 kuća i 5 skloništa te štale za smještaj ovaca, krava i svinja te kokošinjaca.

„Trenutno na području Banovine pomažemo u realizaciji više različitih projekata za čiji su nam završetak potrebna dodatna sredstva. Uz nadolazeću zimu, željeli bismo osigurati ljudima ovoga kraja mirnije i toplije nadolazeće blagdane poboljšanjem kvalitete njihovih stambenih i životnih uvjeta, koji su trenutno vrlo teški kako fizički, tako i emotivno“, istaknuo je Radovan Žepec, dopredsjednik Udruge.

Osim na dogradnju privremenih ili stalnih stambenih jedinica, sredstva prikupljena putem fundrasing kampanje koristit će se za planirane projekte izgradnje štala za smještaj stada ovaca, krava i ostalih domaćih životinja koje također trebaju svoja skloništa, čime će se potaknuti ostanak obitelji na području Banovine, ali i povratak mladih obitelji selu i uzgoju.

Pridružite se akciji prikupljanja sredstava i svojim donacijama pomozite kako bi obitelji na području Banovine, ali i brojne domaće životinje i kućni ljubimci zimu dočekali na toplom i sigurnom!

Donirajte ili jednostavno podijelite priču sa svojim poznanicima i prijateljima!