korisna inovacija

Uber uvodi unaprijed određenu cijenu vožnje, postaje još povoljniji u Zagrebu i Splitu

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 03.04.2019 09:59
  • Objavljeno 03.04.2019 u 09:57
Uber aplikacija

Uber aplikacija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Uber

Uber od danas uvodi unaprijed određenu cijenu vožnje diljem Hrvatske, a usluga UberX u Zagrebu i Splitu postaje još povoljnija. Unaprijed određena cijena osigurat će još više transparentnosti, kako za korisnike, tako i za vozače jer će Uber aplikacija sada pokazivati točnu cijenu vožnju, a ne raspon cijena kao što je to bio slučaj do sada.

Osim uvođenja unaprijed određene cijene vožnje, UberX postaje još povoljniji u Zagrebu i Splitu. Ovo prilagođavanje cijene posljedica je stalnog rasta broja korisnika koji omogućuje bolju efikasnost tržišta uz manje vremena koje vozači provode čekajući vožnje.

'U Uberu je transparentnost prema korisnicima i vozačima uvijek bila iznimno važna. Stoga nam je drago da možemo najaviti kako smo u Hrvatskoj odlučili napustiti cjenovne raspone za svaku vožnju i uvesti unaprijed određenu cijenu. Osim što će korisnici sada unaprijed znati točnu cijenu svake vožnje, cijena naše usluge UberX u Zagrebu i Splitu će biti još povoljnija. Prilagođavanjem cijena želimo osigurati pristupačnije cijene za korisnike te više posla za vozače', istaknuo je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Što znači unaprijed određena cijena vožnje?

Unaprijed određena cijena vožnje znači da će korisnik svaki puta kada naruči vožnju vidjeti njezinu stvarnu cijenu. Prikazana cijena u obzir uzima očekivano trajanje vožnje, udaljenost, stanje na cestama te ako je to primjenjivo, dinamičko povećanje cijena i druge troškove kao što su cestarine.

U slučaju da dođe do značajnijih promjena u ruti, poput promjene odredišta ili dodavanja točki zaustavljanja, cijena će se promijeniti. Nova cijena će se izračunati na temelju promijenjenih parametara, a korisnik će dobiti obavijest svaki puta kada dođe do promjene konačne cijene.

Cijene vožnje i najpopularnijih ruta

Cijena jedne od najpopularnijih Uberovih ruta u Zagrebu - od Zrinjevca do Markovog trga - sada prosječno iznosi 19,56 kn. U Splitu je najpopularnija ruta od splitskog kampusa do splitske rive te će prosječna cijena biti 22,5 kn.

Cijene usluge UberX u Zagrebu će biti: minimalna cijena vožnje 13 kuna, start 6 kuna, cijena po kilometru 3,6 kuna, a po minuti 0,6 kuna. Istovremeno u Splitu minimalna cijena vožnje iznosi 13 kuna, start 5 kuna, cijena po kilometru 5 kuna, a po minuti 0,5 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!