ORGANIZACIJSKE PROMJENE

U Upravi Adris Grupe ostaje samo Marko Remenar, a u Nadzorni odbor ulazi Boris Nemšić

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 22.05.2020 15:44
  • Objavljeno 22.05.2020 u 15:37
Upravna zgrada Adris grupe

Upravna zgrada Adris grupe

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Adris grupa

Rovinjsku Adris Grupu će u narednom razdoblju voditi jednočlana Uprava, a nadzor će provoditi sedam članova Nadzornog odbora

Na današnjoj sjednici Nadzorni odbor Adris grupe dao je suglasnost na prijedlog odluke o sazivanju Glavne skupštine društva, a donesene su i odluke o prilagodbi organizacije s ciljem sprečavanja i ublažavanja negativnih posljedica bolesti COVID-19 na poslovanje.

Donesena je i odluka o organizacijskim promjenama pa će se Uprava Društva u sljedećem razdoblju sastojati od jednog člana, dosadašnjeg predsjednika Uprave, Marka Remenara, a članovima Uprave, Damiru Vanđeliću i Robertu Škopcu, prestaje mandat na toj funkciji.

S obzirom na to da dosadašnjim članovima Nadzornog odbora ističe mandat, Glavnoj skupštini predložen je novi sastav Nadzornog odbora. Uz dosadašnje članove, za novog člana Nadzornog odbora Adris grupe predložen je ugledni europski stručnjak dr. sc. Boris Nemšić.

Na sjednici je usvojen i prijedlog odluke o usvajanju godišnjih financijskih izvještaja za 2019. Adris grupa je u 2019. ostvarila neto dobit od 506 milijuna kuna, što je rast od 13,4 posto prema godini ranije. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća.

Ukupni prihodi lani su iznosili 6,3 milijarde kuna, što je rast od šest posto. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i veći je za šest posto. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,6 milijardi kuna.

U skladu s ranije postavljenim ciljevima jačanja dugoročne održivosti - što se u novonastalim okolnostima postiže očuvanjem likvidnosti, smanjenjem troškova i povećanjem operativne učinkovitosti te pojednostavljivanjem organizacije - tvrtka nastavlja s provođenjem dodatnih mjera i aktivnosti radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije koronavirusa.

Nadzorni odbor je na proškoj sjednici održanoj 27. travnja odlučio da neće predložiti isplatu dividende.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!