izvanredne trajektne linije

U splitskoj Gradskoj i Zračnoj luci više odlazaka nego dolazaka

20.08.2022 u 20:07

Bionic
Reading

Kroz splitsku Gradsku luku ovog će vikenda proći više od 90.000 putnika od kojih je više u odlasku nego u dolasku a više odlazaka očekuje se i među 50.000 putnika koji će proći kroz zračnu luku

Pojačane gužve zabilježila je splitska Gradska luka gdje će u odlasku biti oko 60 posto putnika, rekla je Hini koordinatorica Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić po čijim će podacima kroz luku proći više od 90 tisuća putnika s 18.000 vozila. Prijepodne je zbog povećanog broja odlazaka turista s otoka Brača uvedena izvanredna trajektna linija na relaciji Supetar - Split a tijekom dana na istoj će relaciji vjerojatno biti uvedeno još nekoliko trajektnih linija.

Krajem kolovoza, objasnila je Ivulić tradicionalno sa srednjodalmatinskih otoka počinje odlaziti više turista no što ih dolazi. No, dodala je da su zadovoljni brojem turista koji i dalje stižu na srednjodalmatinske otoke.

  • +2
Turisti u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

Voditelj službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj Zračnoj luci Split Mate Melvan rekao je da će preko vikenda u zračnu luku sletjeti 210 zrakoplova koji će dovoziti putnike ali i odvoziti one koji se vraćaju s godišnjeg odmora. Po njegovim riječima kroz splitsku Zračnu luku proći oko 50.000 putnika od kojih je više u odlasku.