cjelogodišnji turizam

Ministrica Brnjac o turističkoj sezoni: Mnoga mjesta i gradovi se 'guše' zbog velikog broja gostiju, nedostaje nam hotela

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 17.08.2022 19:59
  • Objavljeno 17.08.2022 u 19:59
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlić

Ministrica turizma Nikolina Brnjac gostovala je u središnjem Dnevniku HRT-a gdje je govorila o strategiji turizma, sezoni i brojevima

Udio hotela u smještaju u Hrvatskoj i dalje je nezadovoljavajuć, istaknula je Brnjac u Dnevniku HRT-a.

Strategija je bila do 2020. povećati udio hotela u ukupnom smještaju na 18%, no danas i dalje imamo udio od svega 13%, zahuktava se i dalje izgradnja apartmana. Kako promijeniti trend?

'Javni pozivi su završeni, uskoro će biti raspisani, počinje se ulagati u hotelski smještaj. Bilo kroz male obiteljske hotele, bilo kroz velike sustave. U zelenu i digitalnu tranziciju. Tako podizanjem kvalitete i stvaranjem dodane vrijednosti to možemo izmijeniti, tako se razvija i cjelogodišnji turizam', istaknula je ministrica.

Što je s kategorizacijom obiteljskog smještaja?

  • +64
  • +61

Turizam u Hrvatskoj 2022.

Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlić

'To je detektirano u našoj strategiji, moramo razlikovati iznajmljivanje kod domaćina i rentijerstvo. To se mora razlikovati ekonomskom politikom. Napravit ćemo novu modernizaciju i kategorizaciju privatnog smještaja s ciljem podizanja same kvalitete', dodaje. 

Brnjac dodaje da će se upravljanjem destinacijama vidjeti koje su održive i na kakav način. Naime, mnoga se mjesta i gradovi "guše" zbog velikog broja gostiju.

'Trebat će podvući crtu, to je alat koji ćemo dati turističkim zajednicama, a što će omogućiti lokalnim i regionalnim samouprava da odluče kakav turizam žele.  Vrlo je važno razvijati cjelogodišnji turizam. Treba razvijati turizam na kontinentu, primjerice kroz liječilišni segment. Dobar je primjer Topusko', dodaje ministrica. 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!