DOBRA SEZONA

U Šibeniku bilježe turističke rekorde

04.08.2015 u 14:25

Bionic
Reading

Na šibenskom području u srpnju je zabilježen porast broja noćenja za 15 posto, a broja dolazaka turista za 18 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te su svi kapaciteti u ovom trenutku puni, kazali su u utorak na konferenciji za medije gradonačelnik Šibenika Željko Burić i direktor šibenske Turističke zajednice Dino Karađole.

Na užem gradskom području evidentirano je 50-postotno povećanje noćenja u odnosu na prošlogodišnji srpanj, naveo je Burić dodajući da su ovi rezultati pravi pokazatelj i slika šibenskog turizma.

Karađole je istaknuo kako je, nakon slabijih lipanjskih rezultata, srpanj premašio sva očekivanja.

Na području Turističke zajednice Grada Šibenika prošlog je mjeseca zabilježena brojka od 302.000 noćenja, dok je u srpnju prošle godine ostvareno 263.000 noćenja. Karađole napominje kako su najveći porast zabilježili privatni iznajmljivači kojima je promet porastao za čak 34 posto.

U strukturi gostiju prednjače strani gosti i to uglavnom Nijemci, Slovaci te Nizozemci, dok je domaćih turista tek oko devet posto, a u usponu je prosjek njihova zadržavanja u gradu, dodao je.