PREPOZNATLJIVA DESTINACIJA

U Rijeku se vraćaju kruzeri, u subotu uplovila dva velika i deset malih

30.07.2022 u 12:44

Bionic
Reading

U subotu su u Rijeku uplovila dva velika kruzera, "Mein Schiff 5" i "Marella Explorer 2" te više od deset manjih kruzera-jedrenjaka ID Rive Toursa, s više od 4500 putnika i 1600 članova posade, izvijestila je Turistička zajednica Grada Rijeke.

Riječka Turistička zajednica i Turistička zajednica Kvarnera, zajedno s Lučkom upravom Rijeka dočekali su goste s kruzera darujući im prigodne darove i informativne brošure kako bi što kvalitetnije proveli vrijeme u Rijeci.

Za goste kruzera organizirani su brojni izleti, a najviše interesa je za izlete u Rijeku i okolicu, te nešto manji za otok Krk, Istru i Zagreb. Najviše gostiju koji ostaju u Rijeci posjećuje Trsat te uživa u organiziranim razgledima središta grada, kulturno-povijesnih znamenitosti, tržnice i muzeja.

Dolaskom kruzera, Rijeka se promovira kao turistička destinacija i kao prepoznatljiva kruzing destinacija, koja se potpuno opravila nakon pandemije i vratila se u još boljem izdanju od izvrsne 2019.

"Do kraja godine očekujemo još nekoliko brodova za kružna putovanja i to po dva u kolovozu, rujnu i listopadu te jedan u studenom što je svakako dobra najava za izvrsnu post-sezonu i potpuni opravak tog segmenta tržišta", istaknula je Turistička zajednica Grada Rijeke.