OTVORENA SEZONA

U Vukovar uplovio prvi ovogodišnji kruzer sa stotinjak putnika

18.03.2022 u 16:52

Bionic
Reading

U Vukovar je u petak uplovio prvi od 339 putničkih brodova, koliko je najavljeno za ovu godinu, a njime je u grad na Dunavu stiglo stotinjak putnika koji plove od Mađarske do Rumunjske

Riječ je o kruzeru "Viking Lif" u vlasništvu tvrtke "Viking River Cruises" s pretežito američkim turistima kojima su dobrodošlicu poželjeli zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Filip Sušac i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

„Drago nam je što najave za ovu godinu možemo usporediti s rekordnom 2019. godinom, kada je u Vukovar uplovio 351 kruzer. Veseli nas činjenica da se u ovim izazovnim vremenima kruzing oporavlja. Dunav je naš potencijal u turističkom smislu", rekao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Po riječima Marine Sekulić, prošle godine Vukovar je posjetilo više od 11,5 tisuća gostiju, a ostvareno je 27,5 tisuća noćenja.

"U 2021. godini u gradu je otvoreno šest novih smještajnih objekata", rekla je i dodala da ih je danas u Vukovaru ukupno 52 s više od 1040 postelja.

Prvim ovogodišnjim turistima s kruzera ponuđeni su domaći proizvodi Zadruge „Vrhunsko vukovarsko“, a podijeljeni su im i promotivni letci dobrodošlice.