NORWEGIAN GEM

U riječku luku uplovio prvi ovogodišnji kruzer

08.05.2023 u 15:18

Bionic
Reading

Prvi ovogodišnji brod za kružna putovanja 'Norwegian Gem' uplovio je s gotovo 3.500 putnika i članova posade u ponedjeljak u riječku luku, sljedeći se očekuje 14. svibnja, a u Turističkoj zajednici Grada Rijeke i ove godine očekuju izvrsnu kruzing sezonu

Turistička zajednica grada Rijeke, Grad Rijeka i Turistička zajednica Kvarnera zajedno s Lučkom upravom Rijeka organizirali su za goste s kruzera prigodni program i informativne brošure. Ističu da se dio gostiju odluči za neki od organiziranih izleta, no većina ipak ostaje u destinaciji.

Obilaze uži centar grada i Trsat, dio turista odlazi u Opatiju i na otok Krk, posjećuju gradske muzeje, znamenitosti i suvenirnice. Tijekom prošlogodišnje turističke sezone riječka luka ugostila je gotovo 40.000 putnika s brodova za kružna putovanja.

  • +9
Prvi ovosezonski kruzer Norwegian Gem uplovio u riječku luku pun turista Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Najava dolazaka kruzera za ovu godinu je izvrsna, a dolasci brodova za kružna putovanja protežu se sve do kraja godine, što će zasigurno pridonijeti i izvrsnoj post sezoni', naglašavaju iz TZ grada Rijeke.

Dodaju da na izvrsnu poziciju Rijeke kao odredišta za kruzere te na rast turističkih brojki svakako utječu brojni i zanimljivi sadržaji za svačiji ukus, koje ta turistička zajednica organizira u suradnji s partnerima.