CROATIA OSIGURANJE

U ponudi i osiguranje za bezbrižno bolovanje

25.07.2012 u 14:24

Bionic
Reading

Croatia osiguranje ponudilo je novi proizvod na domaćem osigurateljskom tržištu - osiguranje naknade uslijed nesposobnosti za rad (engl. disability insurance). Ovom policom osiguranja pokriveni su životni troškovi od 45 dana do narednih šest mjeseci bolovanja

Nakon prva 42 dana bolovanja koja isplaćuje poslodavac, daljnja primanja djelatniku osigurava HZZO i u pravilu je riječ o malim iznosima s kojima je teško podmiriti sve tekuće životne troškove.

Polica osiguranja uslijed privremene nesposobnosti aktivira se nakon razdoblja od prva 42 dana bolovanja za koja naknadu isplaćuje poslodavac. S obzirom na to da su daljnja primanja koja osigurava HZZO u pravilu nedovoljna za pokrivanje životnih troškova, osiguranje naknade uslijed nesposobnosti za rad omogućuje korisniku dodatne prihode za očuvanje životnog standarda.

'Osiguranje životnog standarda je među hrvatskim osiguravateljima jedinstven primjer svojevrsne zaštite dohotka. Naime, ako je dohodak izvor sigurnosti, onda osiguranjem dohotka zapravo štitimo vlastiti životni standard. Kad se dogodi da stalnog prihoda više nema jer nismo u zdravstvenoj mogućnosti da ga ostvarimo, onda je pravo vrijeme za aktiviranje ovog osigurateljnog proizvoda', izjavila je Anita Oreč, direktorica Sektora za osobna neživotna osiguranja u Croatia osiguranju.

U okviru programa, osim privremene nesposobnosti za rad zbog nezgode ili bolesti, moguće je ugovoriti i osiguranje trajne potpune nesposobnosti za rad, kao i dodatno pokriće troškova prekvalifikacije.

Ugovorena mjesečna naknada izuzetno je pristupačna. Primjerice, za osigurani iznos, odnosno ugovorenu mjesečnu naknadu za privremenu nesposobnost za rad od 5.000 do 7.000 kuna mjesečna premija iznosi oko 30 kuna, a ukoliko se veže u paketima s trajnom nesposobnosti za rad, na taj iznos se odobravaju i dodatni popusti.