Bez računa se ne računa

U novoj nagradnoj igri Porezne uprave možete zaraditi i do 20.000 kuna

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 05.07.2019 15:57
  • Objavljeno 05.07.2019 u 15:57
Porezna uprava Zagreb

Porezna uprava Zagreb

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Porezna uprava pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te poziva građane da se i ovaj put aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije i utaje poreza

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

'Pošteno zarađen novac građana namijenjen za zdravstvo, školstvo i sigurniju budućnost pojedini obveznici i dalje zadržavaju samo za sebe, stoga pozivamo građane da i dalje traže i uzimaju račune te se uključe u nagradnu igru Ministarstva financija, Porezne uprave.

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti 20 računa s datumom izdavanja od 1. srpnja 2019. godine i poslati ih na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku „Za nagradnu igru Bez računa se ne računa“.

Ukupno će se održati 4 kola, a nagradna igra trajat će do 13. ožujka 2020. godine. U svakom kolu nagradne igre dijelit će se vrijedne nagrade na potrošačkim karticama u iznosima od 5.000, 7.500, 10.000 i 20.000 kuna, a emisije javnog izvlačenja dobitnika nakon svakog kola emitirat će se u programu Hrvatske radiotelevizije. 

Naglašavamo da u novoj nagradnoj igri „Bez računa se ne računa“ mogu sudjelovati svi računi zaprimljeni prilikom plaćanja gotovinom. Dakle računi ne moraju nužno imati brojeve JIR i ZKI brojeve. Sukladno pravilima nagradne igre računom za gotovinski promet smatra se svaka isprava kojom se obračunavaju isporuke dobara i usluga, neovisno u kojem obliku i pod kojim nazivom je izdana.

Dostavljeni računi moraju sadržavati podatke o izdavatelju računa (ime ili naziv, adresu, OIB, datum izdavanja računa od. 1.7.2019.).

Na kraju još jednom pozivamo građane da i dalje traže račune pri svakom plaćanju gotovinom, provjeravaju njihovu ispravnost na poveznici:  www.provjeri-racun.hr/ te uočene nepravilnosti prijave Poreznoj upravi'-

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!