DOGUS GRUPA

Turci otvaranjem Beach Cluba zaokružili ulaganje u D-Marin Dalmaciju

15.07.2016 u 14:59

Bionic
Reading

Dogus grupa u petak navečer u marini D-Marin Dalmacija u Bibinju-Sukošan otvara Beach Club, čime zaokružuje ulaganje od 25 milijuna eura u tu marinu, koja je prošle godine proglašena najboljom u Hrvatskoj

"Svečanim otvaranjem Beach Cluba po jedinstvenom konceptu u našoj marini D-Marin Dalmacija završavamo još jedno ulaganje u hrvatski turizam, u koji smo od dolaska u Hrvatsku 2009. uložili ukupno 237 milijuna eura i otvorili radna mjesta za 350 zaposlenika", poručuju iz Dogus grupe, dodajući da će s novim najavljenim investicijama vrijednost ulaganja povećati na ukupno 350 milijuna eura.

Turska Dogus grupa u Hrvatskoj u vlasništvu ima tri marine, D-Marin Mandalina u Šibeniku, D-Marin Dalmacija u Sukošanu i D-Marin Borik u Zadru, a u portfelju luksuznih hotela ima D-Resort Šibenik i Villu Dubrovnik.

D-Marin Dalmacija najveća je marina na Jadranu i jedna od rijetkih koja ima svoju plažu nagrađenu Plavom zastavom za čistoću mora i čija se ponuda sada pojačava otvaranjem Beach Cluba.

Iz Dogus grupe kažu da u svom lancu marina D-Marin pod upravljanjem imaju njih 11 u Jonskom, Egejskom i Jadranskom moru, a da su s radom počeli 2003. u Turskoj s prvom marinom, D-Marin Turgutreis. Izvan Turske su se proširili 2009., a u Hrvatsku su ušli preko D-Marin Mandalina marine u Šibeniku. U travnju 2012. pridodana je i D-Marin Dalmacija, a potom D-Marin Borik marina.

U lipnju 2015. ukupni je kapacitet D-Marina povećan na 8.570 vezova nakon potpisivanja ugovora o upravljanju s Dukley Marina Budva u Crnoj Gori, a godinu dana ranije 2014. Dogus grupa je povećala udjel u ACI-ju na 10,86 posto.

Osim marina, Dogus grupa u Hrvatskoj ulaže i u hotele pa je tako prošlog ljeta u Šibeniku otvorila luksuzni hotel odnosno D-Resort Šibenik, kao njihovo prvo greenfield ulaganje u Hrvatskoj, a 2018. planira završetak radova u Zadru na pretvaranju bivše Tvornice Maraska u hotel s pet zvjezdica i 120 soba te prateći luksuzni rezidencijalni dio sa 80 stanova i komercijalnu zonu s trgovinama, restoranima i cafe barovima u što ulaže 80 milijuna eura.