TRŽIŠTE KAPITALA

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi bez jasnog sentimenta, Valamar Riviera u fokusu

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Valamar

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u utorak se odvijalo bez nekog jasnog sentimenta, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama uz minimalne pomake, ali uz nešto aktivnije trgovanje, s obzirom da je dionička likvidnost porasla.

Indeks CROBEX je oslabio 0,1 posto na 1,818 bodova, čime je uknjižio svoj drugi uzastopni dan pada, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,1 posto. Svi sektorski indeksi su zaključili s negativnim predznakom, pri čemu se najviše na udaru našao indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 2,9 posto.

Ukupno je protrgovano oko 8,3 milijuna kuna, što je najviša razina u posljednjih desetak dana. U fokusu ulagača su se našle dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 3,4 milijuna kuna ojačale 1,6 posto, a slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma i Ericsson Nikola Tesle, obje s prometima nešto iznad milijun kuna, te padom cijena od 0,3 posto i 0,7 posto.

Od aktivnijih izdanja, loš dan su imale i dionice Ingre, koje su izgubile 4,5 posto na vrijednosti, te dionice Varteksa, AD Plastika i Arena Hospitality Grupe, čije su cijene oslabile redom 2,5 posto, 1,4 posto i 1,1 posto.

Na strani dobitnika, uz već spomenuto izdanje Valamar Riviere, našle su se i povlaštene dionice Adrisa koje su porasle 1,4 posto.

Dobitnik dana Atlantska Plovidba +2,06% 173,00

Gubitnik dana Ingra -4,49% 8,50

CROBEX -0,11% 1.817,97

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!