PROSVJED RADNIKA

Traže od Bajića da preuzme slučaj Tankerkomerc

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 12.10.2011 17:53
  • Objavljeno 12.10.2011 u 17:53
sindikat Tankerkomerc

sindikat Tankerkomerc

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Zbog neisplaćenih plaća i otpremnina, agonija u tvrtkama kćerima zadarskog Tankerkomerca - Marituni, Donat-boatsu i Pršutani Posedarje traje već treću godinu, a u zadnja tri mjeseca ni radnici matične tvrtke Tankerkomerc ne primaju plaće, rečeno je na današnjem sindikalnom prosvjedu ispred bivše Maritune u zadarskoj industrijskoj zoni Gaženica

U ime dvjestotinjak otpuštenih radnika Maritune, Donat-boatsa i Pršutane Posedarje okupljenima se obratio sindikalni povjerenik Matko Perica koji je istaknuo da je prosvjedni skup organiziran kako bi još jednom upozorili na svoje pravo na rad i neisplaćene plaće. Naime, Tankerkomerc svojim bivšim zaposlenicima duguje više milijuna kuna za plaće i otpremnine, a sindikat procjenjuje da je zapravo riječ o više od 10 milijuna kuna.

Okupili smo se kako bi se obratili svim državnim institucijama, a prvenstveno državnom odvjetništvu. Imamo primjedbe na rad zadarskog Županijskog državnog odvjetništva koje ne radi dobro, pa tražimo da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić preuzme slučaj Tankerkomerc, poručio je sindikalni povjerenik zadarskog Tankerkomerca Matko Perica.

Također se zapitao kakvu će radnicima budućnost osigurati Dario Jurin kao prvi čovjek Županijske gospodarske komore kad njegova matična tvrtka, kojoj je na čelu već tri godine, konstantno tone.

Želimo se obratiti i hrvatskoj akademskoj zajednici koja zatvara oči pred svim problemima u državi. Vrijeme da njezini predstavnici svojim utjecajem kažu 'ne' ovakvoj Hrvatskoj. Želimo lijepu, a ne ružnu i osiromašenu Hrvatsku, poručio je Perica.

Činjenica je da tvrtke koje imaju bogom dane uvjete za dobro poslovanje - Marituna, Donat-boats i Pršutana Posedarje, trenutačno ne rade. Posebno apeliram na ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Đuru Popijača da dođe u Zadar kako bi spasili tristotinjak radnih mjesta, rekao je pravni zastupnik zadarskog Ureda SSSH-a Vedran Uranija.

Nakon okupljanja u industrijskoj zoni, mirni prosvjed radnika nastavljen je pred upravnom zgradom Tankerkomerca u Zadru, nakon čega su se prosvjednici razišli.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!