IZVJEŠĆE O ODRŽIVOSTI

Todorić zadovoljan postignutim strateškim ciljevima Agrokora

22.09.2016 u 14:26

Bionic
Reading

Agrokor je objavio novo, četvrto u nizu, Izvješće o održivosti, i to za 2014. i 2015. godinu, s informacijama o rezultatima svih kompanija koncerna u te dvije godine, izvijestili su u četvrtak iz Agrokora

Izvješće je izrađeno prema smjernica za izvještavanje o održivosti Globalne inicijative za izvještavanje (Global Reporting Initiative – GRI ), i čini najsloženije izvješće o održivosti u Hrvatskoj, kažu u Agrokoru

Osim ekonomskih pokazatelja, onih o radnim odnosima, zaposlenima, ljudskim pravima, zajednici i odgovornosti za proizvod objavljeni su okolišni podaci za svaku kompaniju unutar grupe srodnih kompanija radi međusobne usporedbe unutar sektora i praćenja njihova razvoja tijekom vremena.


Predsjednik Agrokora Ivica Todorić izjavio je kako je zadovoljan postignutim strateškim ciljevima 'te što Agrokorova obitelj izrasta u najveću poslovnu zajednicu u zemljama u kojima djeluje, utjecajnu i na širem regionalnom i europskom planu'.

'Društvena odgovornost kompanija Agrokor koncerna neizostavan je dio svakodnevnog poslovanja što pokazuju i brojne investicije u obnovljive izvore energije, energetski učinkovite tehnologije i transportne sustave kao i investicije u lokalnu zajednicu te u edukaciju zaposlenika, a poseban fokus je stavljen i na istraživanje i razvoj. Uz brojne nagrade i certifikate za kvalitetu proizvoda, 21 Agrokorova kompanija u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Sloveniji ima najpoznatiji svjetski certifikat zaštite okoliša ISO 14001:2004. Zvijezda, Jamnica i Pik Vrbovec prve su kompanije Agrokor koncerna koje su certificirane normom energetske učinkovitosti ISO 50001:2011', kažu iz Agrokora.

431765,439800,438689,436600