TAJKUN PODRŽAO KOSORICU

Todorić: Agrokor nikome nije dužan!

15.07.2010 u 14:25

Bionic
Reading

Hrvatskoj su potrebne nove investicije i novo zapošljavanje, izjavio je predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić nakon današnjeg otvorenja Konzumove Akademije - Centra za selekciju i edukaciju

Nelikvidnost u ovom trenutku nije problem naše države, u ovom trenutku problem su investicije, moramo više investirati u poslove koji će donositi novu vrijednost i zapošljavati ljude, istaknuo je Todorić.

Opovrgnuo je da je Agrokor najveći generator nelikvidnosti u zemlji navodeći kako koncern ispunjava sve obveze prema državi te kako nisu dužni ni prema poslovnim partnerima.

Prije par dana dug svih naših kompanija prema državi bio je nula, a što se tiče poslovnih partnera s njima surađujemo dugo godina pa bi bilo nevjerovatno da im dugujemo, kazao je.

Todorić je rekao kako se u ovih godinu dana Vlade na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor puno stvari odradilo, značajno se pristupilo rješavanju problema korupcije, napravio se značajan iskorak prema EU, doneseni su mnogi novi zakoni, donesen je plan gospodarskog oporavka.

Todorić vjeruje da sa tim programom i njegovim provođenjem te nekim dodatnim stvarima, koje će se dešavati, Hrvatska ima dobru šansu da se izvuče iz krize i zabilježi rast BDP-a.

Prvi čovjek koncerna je podsjetio kako je Agrokor najveći investitor u Hrvatskoj u zadnjih deset godina te kako trenutno u Hrvatskoj investiraju oko 2,5 milijarde kuna.

Iz Agrokora su potvrdili i da će se uključiti u otkup pšenice, otkupit će 30 tisuća tona, po cijeni od 0,98 kn/kg, ali za standarde kvalitete koji su vrijedili lani. Napominju i kako imaju 60 tisuća tona svoje pšenice.

U danas otvorenoj Konzumovoj akademiji - Centru za selekciju i edukaciju odvijati će se procesi selekcije i edukacije kadrova za Konzumove prodavaonice i veleprodajne centre, skladišta, transport i ostale dijelove poslovnog sustava.

Selekciji zaposlenika pristupat će se po principu 'otvorenih vrata', što znači da kandidati zainteresirani za posao bez prethodne najave dolaze u Centar i tamo dobivaju sve informacije.

Centar će zapošljavati 10 djelatnika, a uz njih će edukacije držati i ostali zaposlenici Konzuma kao i vanjski treneri. Do kraja ove godine u planu je održavanje 450 treninga i edukacije koje će pohađati više od osam tisuća zaposlenika Konzuma.