SMANJENJE PROIZVODNJE

Tedeschi prodao dvije tvornice za 200 milijuna kuna

12.07.2017 u 09:30

Bionic
Reading

U svrhu daljnjeg restrukturiranja i pojednostavljivanja poslovanja segmenta sportske i aktivne prehrane te fokusa na vlastite brendove, Atlantic grupa odlučila je prodati tvornice u Njemačkoj (Bleckede) i Hrvatskoj (Nova Gradiška) te s njima povezanu uslužnu proizvodnju za treće strane (private label) belgijskoj tvrtki Aminolabs Group, izvijestili su iz Atlantic grupe

Vrijednost transakcije iznosi do 200 milijuna kuna, od čega isplata 150 milijuna kuna slijedi poslije potpisivanja ugovora, dok će ostatak biti isplaćen u naredne dvije godine. Dovršetak transakcije očekuje se u zadnjem kvartalu ove godine.

Atlantic grupa u pogonu u Novoj Gradiški ostaje manjinski partner, a strateški brendovi Multipower, Champ i Multaben izdvojeni su u zasebnu poslovnu jedinicu te ostaju u stopostotnom vlasništvu Atlantic grupe.  

Atlantic grupa će nastaviti razvijati brend Multipower približavajući ga premium segmentu, zadržavajući u svojem okrilju marketing, prodaju i inovacije proizvodnog portfelja sportske prehrane. Ugovorna proizvodnja strateškog brenda nastavit će se se u suradnji s Aminolabsom, a novo partnerstvo otvara perspektivu rasta ukupnog poslovanja sa sportskom prehranom u Europi.

Aminolabs Group specijaliziran je za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepata u području dodataka prehrani te je dobavljač brojnih uglednih međunarodnih kompanija koje se bave zdravom prehranom.

Kompanija ima sjedište u Hasseltu u Belgiji i dva suvremena proizvodna pogona koji nose certifikat GMP (Good Manufacturing Practice), a smještena je u Hasseltu i Zottegemu. Posluje u 36 zemalja diljem svijeta, a kupci su joj mnogi ugledni brendovi, online trgovine te maloprodajni i farmaceutski lanci.