12 KUNA PO DIONICI

Tedeschi planira isplatu izdašnije dividende

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 05.05.2015 10:01
  • Objavljeno 05.05.2015 u 09:37
Emil Tedeschi

Emil Tedeschi

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

Nadzorni odbor Atlantic grupe usvojio je prijedloge odluka za glavnu skupštinu koja će se održati 18. lipnja. Između ostaloga, dioničarima se predlaže donošenje odluke o isplati dividende od 12 kuna po dionici iz dijela zadržane dobiti iz 2010, izvijestila je kompanija putem Zagrebačke burze

Uz redovne prijedloge odluka koje daju osvrt na poslovanje društva u prethodnoj godini, poput odlučivanja o davanju razrješnica članovima Uprave i Nadzornog odbora, Nadzorni odbor Atlantic grupe prihvatio je prijedlog Uprave za donošenje odluke o isplati dividende.

Predlaže se isplata dividende u ukupnom iznosu od 40.009.260 kuna, što iznosi 12 kuna po dionici, iz dijela zadržane dobiti društva iz poslovne godine 2010.

Ukoliko skupština prihvati prijedlog, dividenda će se isplatiti 15. srpnja, a pravo na isplatu imat će dioničari koji su na dan 26. lipnja 2015. evidentirani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

Predložena dividenda viša je za 1,50 kuna od prošlogodišnje, kada je dioničarima isplaćeno 10,50 kuna po dionici.

Osim navedenog, Nadzorni odbor prihvatio je prijedlog Uprave o izmjeni odredbi Statuta Atlantic grupe koje se odnose na odobreni temeljni kapital društva te trajanje mandata Uprave društva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!