TAJNA LOKACIJA

Tedeschi će u Zagrebu graditi novi poslovni toranj za Atlantic

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 18.01.2017 19:22
  • Objavljeno 18.01.2017 u 19:22
Emil Tedeschi, poduzetnik, predsjednik uprave Atlantic grupe

Emil Tedeschi, poduzetnik, predsjednik uprave Atlantic grupe

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Atlantic grupa na čelu s Emilom Tedeschijem već neko vrijeme planira graditi novo sjedište kompanije negdje u Zagrebu. Zasad još nisu odlučili gdje bi nova centrala trebala biti, no razmišljaju i o zgradi Croatia Lloyda u Vukovarskoj ulici, potvrđeno je tportalu

'U Atlantic grupi već neko vrijeme razmatramo mogućnost ulaganja u cjelovito osmišljenu i realiziranu zgradu sjedišta kompanije i u tom kontekstu smo promišljali više različitih koncepata i mogućih lokacija', potvrđuju u Atlanticu.

Dodaju kako je zgrada Croatia Lloyda u Vukovarskoj ulici jedna od opcija, no konkretna i konačna odluka još nije donesena.

Spomenuta zgrada je u vlasništvu Croatia osiguranja, a ono je pak u vlasništvu Adris grupe Ante Vlahovića. Jutarnji list neslužbeno doznaje da će upravo na toj lokaciji niknuti nova osmerokatnica u kojoj će stolovati Tedeschi.

Screenshot

Screenshot

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

O modelu prijenosa zgrade s Adrisa na Atlantic zasad se može samo nagađati. Naime, u Adrisu traje analiza svih poslovnih prostora u vlasništvu grupe, a odluka o tome što će ići u prodaju, a što u najam, još nije donesena.

U zgradi Croatia Lloyda u ovom trenutku radi dvadesetak ljudi, a ostatak poslovanja već je preseljen u Jagićevu ulicu, u kojoj su prostori Adris grupe.

Jedna od najatraktivnijih Adrisovih zgrada u Zagrebu ona je Croatia osiguranja na Jelačićevu trgu. Ona će biti prenamijenjena te će se u nju useliti poznati hotelski brend JW Marriott. Tu ranije najavljenu odluku još mora potvrditi Nadzorni odbor Adrisa na skorom zasjedanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!