IMA JOŠ ZAINTERESIRANIH

Talijanski ABS želi kupiti Željezaru Sisak

željezara sisak

željezara sisak

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Talijanska metalurška kompanija Acciaierie Bertoli Safau (ABS), u vlasništvu golemog industrijskog holdinga Danieli, najozbiljniji je kandidat za kupnju Željezare Sisak

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, američki CMC, koji je prije nekoliko mjeseci privremeno ugasio proizvodnju u Željezari i najavio povlačenje iz Hrvatske, trenutačno ima dvije ponude za kupnju postrojenja u Sisku, a još nekoliko tvrtki iskazalo je interes.

Uz već poznatu ponudu zagrebačke tvrtke CIOS, u vlasništvu poduzetnika Petra Pripuza, i talijanskog ABS-a, očekuje se da bi ponudu za preuzimanje mogla podnijeti i slovačka Podbrezova, koja je već jednom pokušala kupiti željezaru u Sisku.

Iako financijski parametri ponuda nisu poznati, smatra se kako je najveći favorit talijanska kompanija. ABS posljednjih godina bilježi znatan rast prihoda i opsega proizvodnje, uvelike zahvaljujući jakoj podršci svoje matične grupacije Danieli.

Danieli holding jedna je od najvećih talijanskih industrijskih grupacija, s godišnjim prihodom većim od 3 milijarde eura, što je otprilike petina hrvatskog državnog proračuna. Kompanijin je osnovni biznis proizvodnja metalurških postrojenja, u čemu su među tri najveće tvrtke na svijetu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi