DAN KRETIVNOSTI

Svi hrvatski kreativci na jednom mjestu

21.04.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Mreža za razvoj i kreativnost četvrtu godinu zaredom organizira Dan kreativnosti i inovativnosti i dodjeljuje nagrade za kreativne i inovativne projekte, programe i pojedince, a ove će godine kreativci biti nagrađeni 25. svibnja u kazalištu Komedija

Velik broj zanimljivih projekta već je pristigao na adresu Mreže za razvoj i kreativnost, poput zanimljivog turističkog projekta grada Zadra – Izgradivog zadarskog suvenira, igračke za djecu od koje se može složiti stilizirana verzija zadarskih znamenitosti.

Centar kreativnosti je, čini se, grad Varaždin, koji se, kako kaže Nikolić, svake godine prijavljuje s raznim zanimljivim projektima. Izvrsnu turističku priču – Priču s jastuka, ove godine donijela je i tvrtka Granum G iz Zagreba. Kako su divovi gradili Istru i Legenda o Teuti, samo su neke od priča koje se mogu naći na njihovim edukativnim i funkcionalnim jastucima.

'Ni ove godine neće nedostajati inovatora i izuma. Istakla bih Stanka Bezeka, izumitelja jednostavne i višestruko primjenjive inovacije za koju su zainteresirane i mnoge tvrtke', kaže predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost Ivana Nikolić. Za Bezekov uređaj koji se montira u cijevni sustav i osigurava protok kroz sustav zainteresiran je i mađarski MOL.

Projekte pristigle na natječaj ove godine ocjenjuje stručni žiri u sastavu Slavko Krajcar, Mate Granić, Branka Petrišić Rakić, Vesna Trnokop Tanta, Peruško Bogdanić, Sandra Mihelčić, Andrija Popović i Ivana Nikolić.

Podsjetimo, prošle su godine Nagradu za kreativnost i inovativnost osvojili, između ostalih, DOK-ING d.o.o. za svoj električni automobil u kategoriji kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod, Gordana Kovačević iz Ericsson Nikola Tesla d.d. u kategoriji kreativni i inovativni menadžer/ica, Grad Vinkovci za svoj odličan projekt Zdravo urbano planiranje i projekt Vinkovci – Zdravi grad u kategoriji kreativni i inovativni razvojni program jedinica lokalne samouprave te Umjetnička organizacija Labirint - Muzej prekinutih veza u kategoriji kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti.

Mreža za razvoj i kreativnost poziva tvrtke, menadžere, građane i sve kreativce da se prijave ili predlože tvrtke, menadžere i pojedince za ovogodišnju Nagradu za kreativnost i inovativnost, jer natječaj je još uvijek otvoren. Kreativci se mogu prijaviti do 25. travnja.

Nagrada za kreativnost i inovativnost dodjeljuje se u devet kategorija: kreativni i inovativni program ili proizvod, menadžer, razvojni program jedinica samouprave, turistički projekt ili proizvod, projekt ili program u kulturu i umjetnosti, projekt ili program kreativne industrije, projekt održivog razvoja, edukacijski program, projekt poticanja i razvoja tolerancije prihvaćanja različitosti u poslovnom okruženju.