tržište kapitala

Stagnacija na burzi, najveći promet dionicama HT-a

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Novi tjedan na hrvatskom tržištu kapitala je započeo vrlo opreznim trgovanjem, bez jasnog smjera kretanja te uz poprilično slabu aktivnost investitora.

U takvom okruženju su dionički indeksi Zagrebačke burze bilježili uglavnom manje pomake. Indeks CROBEX se tijekom dana kretao u iznimno uskom rasponu manjem od četiri boda, te je zaključio s minimalnim rastom od 0,01 posto na 1.615,86 bodova. Indeks blue chip izdanja CROBEX10 je oslabio za 0,15 posto, indeks najviše kotacije CROBEXprime je kliznuo za 0,26 posto, a kod sektorskih indeksa najveći pomak upisao građevinski CROBEXkonstrukt s rastom od 0,85 posto.

Na tržištu se nastavila slaba aktivnost investitora. Ukupni dionički promet je iznosio nešto više od sedam milijuna kuna, od čega je u redovnom trgovanju ostvareno svega 3.5 milijuna kuna, a dodatnih 3,6 milijuna u jednoj velikoj blok transakciji. Najveći promet od gotovo četiri milijuna kuna su upisale dionice Hrvatskog Telekoma, što u redovnom što u blok trgovanju, pri čemu im se cijena povećala za 0,28 posto na 176,50 kuna.

S prometom od 918 tisuća kuna slijedile su dionice Turisthotela, koje su zaključile bez promjene cijene na 2.700,00 kuna, te dionice Dukata s prometom većim od pola milijuna kuna, i to uz daljnji rast cijene za 2,56 posto na 800,00 kuna. Dobar dan među aktivnijim izdanjima su imale dionice Saponije s dobitkom većim od tri posto te Ericsson Nikola Tesla s rastom od 1,46 posto, čime su oba izdanja praktično eliminirale gubitke iz korona krize, a titulu dobitnika dana su ponijele dionice Luke Rijeka nakon što im je cijena uzletjela gotovo 14 posto.

Dobitnik dana: Luka Rijeka +13,85% 29,60

Gubitnik dana: Hoteli Haludovo -7,82% 3,30

CROBEX +0,01% 1.615,86

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!