PROJEKT AIESEC-a

Srednjoškolci uče poduzetničke vještine

22.09.2010 u 16:08

Bionic
Reading

Međunarodna studentska udruga AIESEC i ove godine priprema projekt Young Entrepreneours in Croatia u kojem će sudjelovati nekoliko inozemnih studenata te velik broj zagrebačkih srednjih škola i gimnazija. Radi se o edukacijskom projektu namijenjenom učenicima zagrebačkih gimnazija, kojima će se kroz radionice i razvijanje poslovnih ideja pružiti mogućnost razvoja osnovnih poduzetničkih vještina kako bi se što prije pripremili za konkurentno globalno tržište

Projekt se provodi već treću godinu zaredom, a potencijal projekta je prepoznat i od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i športa te je već druge godine podignut na nacionalnu razinu.

Temelji se na seriji predavanja i radionica, kojima je cilj potaknuti razvoj određenih kompetencija, proširiti vidike sudionika te motivirati i ohrabriti učenike da jednog dana pokrenu vlastiti posao.

Predavanja i radionice vodit će inozemni praktikanti u suradnji s članovima AIESEC-a. Inozemni studenti će iz Europe, Amerike te Afrike doći u Zagreb radi ovog projekta. Budući da praktikanti dolaze iz raznih zemalja svijeta, službeni jezik na predavanjima i radionicama je engleski jezik tako da svi učenici imaju priliku i usavršiti svoje govorne vještine i ostvariti brojne međunarodne kontakte i prijateljstva.

Projekt se temelji na seriji predavanja i radionica koje imaju za cilj potaknuti razvoj određenih kompetencija, proširiti vidike sudionika te motivirati i ohrabriti učenike da jednog dana pokrenu vlastiti posao. Neke od tema su 'Team managment', 'Entrepreurship and leadership', 'Negotiation skills', 'Presentation skills' te 'Project management'. Tema koja bi mogla zainteresirati one koji nisu sigurni što žele u budućnosti, a i roditelje koji žele pomoći usmjeriti djecu je 'Career planing' koja se bavi pitanjima poput odabira fakultetskog usmjerenja i dugoročnog planiranja karijere.

Realizacija projekta u školama predviđena je tijekom prvog školskog polugodišta, od 18. listopada 2010. godine do 12. prosinca 2010. godine. Ukupno trajanje projekta je osam tjedana.