izvrsne brojke

Splitska zračna luka već potukla sve rekorde, a najveća navala turista tek dolazi

03.08.2019 u 17:18

Bionic
Reading

Splitska zračna luka u srpnju je zabilježila rekordnih 723 tisuće putnika što je oko četiri posto više nego lanjskog srpnja kad je kroz tu zračnu luku prošlo 695 tisuća putnika.

Mate Melvan iz splitske zračne luke rekao je da su zadnji srpanjski i prvi kolovoški vikend najjači po broju putnika pa će samo ovog vikenda preko Resnika u dolasku i odlasku proći 220 zrakoplova s oko 58 tisuća putnika.

Rekord od 723 tisuće putnika koji je zabilježen u srpnju značajan je i po tome što je splitska zračna luka prvi put premašila brojku od 700 tisuća putnika.

"Lani smo u srpnju imali 695 tisuća putnika. Kumulativno smo na nešto više od 1,8 milijuna putnika što je povećanje od 6,4 posto", rekao je Melvan.

Splitska trajektna luka također bilježi gust putnički promet te se po riječima Danijele Ivanović iz Jadrolinije u tri dana vikenda očekuje oko 90 tisuća putnika i 17 tisuća vozila.

„Ovaj i sljedeći vikend najjači su vikendi ovoga ljeta u dolasku i odlasku. Putnici vozilima najviše putuju na Brač i Hvar. Danas smo imali i 150 vozila za Anconu tako da će ovaj vikend zaista biti dobar po pitanju putnika i prometa", kazala je za Hinu Ivanović.

  • +45
Obnovljena zračna luka Split Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX