BRIGA ZA SIGURNOST

Span prati situaciju u Ukrajini i nastoji pomoći zaposlenima u Kijevu

24.02.2022 u 15:52

Bionic
Reading

Jedna od vodećih domaćih IT tvrtki Span, koja posluje i u Ukrajini, pomno prati situaciju u toj zemlji i čine sve da pomognu kolegama u njihovom uredu u Kijevu, ističu za Hinu u četvrtak iz Spana, dodajući da se za sada još ne zna koliko će agresija na Ukrajinu utjecati na poslovni sektor.

"U stalnom smo kontaktu s kolegama u Kijevu. U ovom trenutku najvažnija nam je sigurnost naših zaposlenika i njihovih obitelji te poduzimamo sve potrebne korake s ciljem njihove zaštite", kažu iz Spana.

Naglašavajući da se ne zna u kojoj mjeri i kako će agresija na Ukraijnu utjecati na poslovni sektor, iz Spana ističu da i dalje stoje na raspolaganju njihovim ukrajinskim korisnicima.

Ako razvoj situacije bude dugoročno nepovoljan to može imati utjecaj isključivo na dio Spanovog poslovanja na tržištu Ukrajine, kažu iz Spana, koji na pitanje Hine koliko je to tržište važno za njihovo poslovanje kažu da "čini mali udio u ukupnom poslovanju Span grupe", te da u njihovom uredu u Kijevu radi 32 zaposlenih, svi državljani Ukrajine.