PONOVNI PRITVOR?

Slijedeći tjedan odluka o Pevecovima

Višnja i Zdravko Pevec

Višnja i Zdravko Pevec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Autor Jadran Babic

Sudbina supružnika Višnje i Zdravka Peveca postala je upitna nakon što je Vrhovni sud, samo tri tjedna otkako su pušteni iz pritvora, poništio rješenje o ukidanju pritvora koje je donijela raspravna sutkinje bjelovarskoga Županijskog suda Sandra Hančić

Hoće li ponovno završiti iza rešetaka, vjerojatno će se doznati tek sljedećeg tjedna. Poduzetnici optuženi za malverzacije u pritvoru su proveli više od pola godine, i to zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke, ali i opasnosti da unište ili sakriju dokumentaciju koja može koristiti knjigovodstvenom vještaku.

Nakon što su ključni svjedoci ispitani i nakon što je u potpunosti srušeno dosadašnje knjigovodstveno-financijsko vještačenje jer je i sam vještak rekao da je za kvalitetno vještačenje potrebno barem godinu dana, a on je imao samo 30 dana, sutkinja je Pevece pustila iz pritvora. Odlučeno je i da će se provesti novo vještačenje, a navodno će ga preuzeti Ekonomski institut.

No Vrhovni je sud zaključio da je sutkinja prije sporne odluke morala utvrditi koliko će novo vještačenje trajati te do kada će čekati određeni dokumenti iz Austrije. Sve to nemoguće je utvrditi prije sljedećeg tjedna pa će se tek tada znati hoće li bračni par opet u pritvor. Pevecov odvjetnik Veljko Miljević izjavio je za Poslovni dnevnik kako se nada da će njegov klijent ostati na slobodi, procijenivši da vještačenje ipak neće trajati dugo koliko je pretpostavio prvi vještak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi