POBJEDA NA SUDU

Škegro - Samodol 1:0

28.09.2012 u 21:56

Bionic
Reading

Nakon godinu dana pravne borbe Borislav Škegro, jedan od članova uprave Quaestus Investa, dobio je spor protiv uprave Hanfe – prije svega tadašnjeg čelnika agencije Antu Samodola – koja je prošle godine zabranila rad Škegrinom nekretninskom fondu, piše Večernji list

Naime, Visoki upravni sud RH donio je presudu kojom poništava prošlogodišnje rješenje uprave Hanfe tvrdeći kako nije bilo zakonske osnove da se dozvola za rad oduzme. No, Samodol je i dalje uvjeren da Škegrin nekretninski fond nije radio u skladu sa zakonom.

'Nisam ni očekivao da će presuda biti drukčija', komentira Samodol i dodaje kako očekuje da će i sve sljedeće presude biti slične, odnosno protiv Hanfe, za razliku od prethodnih godina kada je sud presuđivao u korist agencije. Ove godine sud je naime već presudio u korist LRH i Belja, a protiv Hanfe.

Ipak, činjenica je da je fondu nanesena financijska i reputacijska šteta zbog čega su i dioničari samovoljno likvidirali fond, da je propalo puno projekata, pa time i radnih mjesta koje je fond planirao ili je već realizirao. Zato Škegro i komentira: 'Tom presudom postignuta je samo moralna satisfakcija, jer izgubljena su radna mjesta, a primjerice samo planirani projekt u Klinča Selu otvorio bi 200 radnih mjesta', kaže Škegro i ponavlja da nije bilo ni jednog razloga da im se licencija za rad oduzme te naglašava da im nije omogućeno da se usklade sa zahtjevima Hanfe.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE