'činimo dobro svaki dan'

Sisačka Opća bolnica dobila prvi suvremeni EEG uređaj za male pacijente

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 29.05.2019 13:33
  • Objavljeno 29.05.2019 u 13:29
Donacija PBZ Grupe sisačkoj Općoj bolnici 'Dr. Ivo Pedišić'

Donacija PBZ Grupe sisačkoj Općoj bolnici 'Dr. Ivo Pedišić'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PBZ Grupa

Sisačka Opća bolnica "Dr Ivo Pedišić" dobila je najsuvremeniji EEG uređaj za dijagnostiku u pedijatrijskoj neurologiji, pa mali pacijenti s područja Sisačko-moslavačke županije više neće morati na snimanja u zagrebačke bolnice

Uređaj za elektroencefalografiju i poligrafiju/polisomnografiju, jedan od najvažnijih dijagnostičkih sredstava u pedijatriojskoj neurologiji nabavljen je donacijom od 299.875 kuna PBZ Grupe. Uređaj je važan za dijagnosticiranje epilepsija u dječjoj dobi i razlikovanje epileptičkih od drugih neepileptičkih cerebralnih napadaja.

Svake je godine na sisačkom Odjelu za pedijatriju potrebno obaviti oko 500 snimaka EEG, što govori o važnosti uređaja.

Na svečanoj primopredaji donacije, voditelj odjela, dr. Goran Kuzmac rekao je da donacija to jest nabavka EEG uređaja predstavlja važan iskorak u dijagnostici poremećaja iz područja neurologije, čime će bolničke zdravstvene usluge biti znatno kvalitetnije.

Predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić podsjetio je da je kroz projekt "Činim dobro svaki dan", namijenjen za pomoći djeci i mladima, u proteklih deset godina prikupljeno 16 milijuna kuna. Donacije su upućene u 39 ustanova među kojima je 29 bolnica. Ujedno je najavio nastavak projekta u kojem se posredstvom crvene bankovne PBZ kartice za svaku transakciju donira po jedna kuna za humanitarne svrhe.

Svečanosti je bio nazočan i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić koji je istaknuo da je svaka donacija značajna jer su u zdravstvu sredstva limitirana.

Razgledavanje doniranog EEG uređaja

Razgledavanje doniranog EEG uređaja

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PBZ

U situaciji kada je veliki broj malih pacijenata pod rizikom, kvalitetna je dijagnostika vrlo važna, dodao je Dulibić.

Na vrijednoj donaciji zahvalili su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i ravnatelj sisačke Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

Sudionici svečanosti posjetili su i male pacijente na Odjelu za pedijatriju gdje su im se, na opće zadovoljstvo mališana, priključili i "Crveni nosovi", prvi certificirani klaunovi-doktori u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!