pbz grupa

Činim dobro svaki dan: Donirano 4,5 milijuna eura bolnicama u 15 godina

22.11.2023 u 14:45

Bionic
Reading

U sklopu 15. obljetnice projekta "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa donirala je KBC-u Split, KBC-u Sestre milosrdnice i lovranskom Centru za pružanje usluga u zajednici "Ivana Brlić Mažuranić" preko 150.000 eura za nabavu medicinskih uređaja i električnog vozila, izvijestila je u srijedu ta grupa.

U sklopu projekta "Srcem za djecu s malignim bolestima" KBC-u Split donirano je 48.000 eura za nabavu monitora vitalnih funkcija, hematološkog analizatora i perfuzora.

KBC Sestre milosrdnice primio je u sklopu projekta "Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti" donaciju u iznosu od 49.000 eura za nabavu spremnika tekućeg dušika i brojača matičnih stanica, a lovranskom Centru za pružanje usluga u zajednici "Ivana Brlić Mažuranić" u sklopu projekta "Pomažemo djeci, pomažemo Zemlji" uručena je donacija u iznosu od 56.000 eura za nabavu električnog vozila.

Grupa napominje da je od 2008., kada je pokrenut projekt donirala četiri i pol milijuna eura pedijatrijskim odjelima, dječjim bolnicama i domovima za djecu i mlade diljem Hrvatske. 

Projektom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" devet godina sudjeluje u poboljšavanju kvalitete života djece i mladih o kojima brine sustav socijalne skrbi. Osim toga, podupire projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ nabavom opreme u zdravstvenim ustanovama u kojima se provodi liječenje djece oboljele od malignih i djece oboljele od rijetkih bolesti.