pbz grupa donirala

Vinkovački Centar za rehabilitaciju 'Mala Terezija' dobio kombi vozilo s rampom

  • Autor: I. I.
  • Zadnja izmjena 28.02.2019 15:17
  • Objavljeno 28.02.2019 u 15:17
Gabrijel Šokičić, Božo Galić, Mislav Blažić, Maja Vučinić Knežević i Janja Mišić Rudelić

Gabrijel Šokičić, Božo Galić, Mislav Blažić, Maja Vučinić Knežević i Janja Mišić Rudelić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PBZ Card

Oko dvjesto korisnika Centra za rehabilitaciju imat će sigurniji i bolji prijevoz zahvaljujući donaciji PBZ Grupe koja nastavlja svoj dugogodišnji projekt 'Činim dobro svaki dan'

Donacija je u iznosu više od 280 tisuća kuna, koliko je bilo potrebno za kupnju kombi vozila s rampom.

'Raduje me da smo putem našeg projekta 'Činim dobro svaki dan' pomogli vinkovačkom Centru za rehabilitaciju Mala Terezija. Nadam se da će novo kombi vozilo s rampom korisnicima ovog Centra omogućiti siguran prijevoz njihovim obiteljima, na terapije i razne druge sadržaje, olakšati im i razveseliti njihov svakodnevni život kao što su oni danas razveselili nas svojom toplom i srdačnom dobrodošlicom', istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Dodaje: 'Pred nama je jedanaesta godina projekta 'Činim dobro svaki dan', za koju smo pripremili nove donacije dječjim bolnicama i domovima socijalne skrbi kako bismo pomogli najosjetljivijim skupinama našega društva: tek rođenoj djeci, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Ovogodišnjim donacijama obuhvatit ćemo neke gradove u kojima još nismo bili s našim projektom kao što su Vinkovci, Sisak, Bjelovar i drugi'.

PBZ Grupa pomaže još dva nacionalna projekta za djecu i mlade: 'Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi' Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i 'Praćenje djece s neurorizicima' Ministarstva zdravstva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice.

'Zahvaljujem u ime korisnika, njihovih obitelji kao i nas radnika Centra donatoru PBZ Grupi i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji su omogućili nabavu prilagođenog vozila za prijevoz naših korisnika. Ova donacija nam jako puno znači budući da smo donedavno raspolagali samo starijim i dotrajalim vozilima koja su se često kvarila i otežavala svakodnevno funkcioniranje Centra. Na ovaj način korisnicima je omogućen pouzdan prijevoz do njihovih obitelji, pristup svim sadržajima u zajednici i šire. Centar do sada nije imao prilagođeno vozilo s rampom što je otežavalo prijevoz korisnika s motoričkim smetnjama. Naši korisnici na ovaj način postaju ravnopravni članovi zajednice jer su im dostupni svi sadržaji koji se nude i drugim građanima', istaknula je Janja Mišić Rudelić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju 'Mala Terezija'.

Centar za rehabilitaciju 'Mala Terezija' pruža usluge smještaja, cjelodnevnog i poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške, rane intervencije i organiziranog stanovanja za odrasle osobe i djecu s poteškoćama u razvoju, ukupno 200 korisnika. Korisnici boravka i organiziranog stanovanja dovode se i odvoze svakodnevno iz obitelji, a korisnici smještaja na različite aktivnosti u lokalnoj zajednici, liječničke preglede, izlete, natjecanja i putovanja.

Za projekt PBZ Grupa je do sada prikupila gotovo 15,5 milijuna kuna te je realizirala 38 donacija, uključujući 28 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske za kupnju suvremenih medicinskih uređaja te 10 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!