NA SUHOM OSTALO 290 VOZAČA

Sindikat pokreće stečaj Pevec transporta

18.11.2009 u 14:22

Bionic
Reading

Nakon današnjeg prosvjednog skupa šezdesetak vozača tvrtke Pevec transporti ispred Uprave Pevec grupe u Bjelovaru, Sindikat hrvatskog vozača odlučio je pokrenuti stečajni postupak kako bi vozači namirili svoja potraživanja

Na skupu koji je organizirao sindikat vozači su zatražili da im poslodavac kaže kada će im isplatiti po dvije plaće i pet dnevnica koje im je ostao dužan, te kakva je njihova sudbina s obzirom da ne rade već danima, a neki i više od dva mjeseca.

Predstavnici Uprave Pevec grupe nisu im ponudili nijedan konkretan odgovor, tek su izrazili nadu da će im biti isplaćena sva potraživanja.

Porezna uprava blokirala je žiro račun tvrtke, a leasing kuće odvoze kamione, od oko 500 već su ih odvezli pedesetak, kazala je direktorica financija Peveca Nives Jambrešić

Okupljenim prosvjednicima rekla je kako su napravili platne liste za neisplaćene plaće za rujan i da će kroz tjedan dana vozačima dati obračun neisplaćenih dnevnica za lipanj, srpanj, kolovoz i rujan.

Dodala je kako su i ostali u Pevec grupi u istoj situaciji te da će se sudbina cijele tvrtke znati za tjedan do dva dana.

Nakon toga je sindikat anketirao vozače o daljnjim potezima, a predsjednik sindikata Miljenko Gočin izvijestio je kako se od 60 vozača njih 43 odlučilo za pokretanje stečajnog postupka.

Sindikat će pokrenuti stečajni postupak vjerojatno u petak pred Trgovačkim sudom u Bjelovaru, a time će se potraživanja radnika svrstati odmah iza potraživanja Porezne uprave.

Nakon sloma Pevecova carstva u Pevec transportu ostalo je oko 290 vozača, bez posla i s nejasnim statusom, a Pevec im je dužan po dvije plaće i pet dnevnica što, po računici sindikata, iznosi između 20.000 kuna i 30.000 kuna po čovjeku.