ODGOVOR ŠUKERU

Sever: Ova vlada želi sukob!

27.05.2010 u 14:44

Bionic
Reading

'Umjesto da zavodi red među radnicima, Šuker bi trebao zavesti red tako da se konačno poštuju propisi i zakoni koji štite radnička prava', poručio je ministru financija Krešimir Sever, čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata

Izmjenama članka 262. Zakona o radu i uvođenjem vremenskog roka za trajanje prava iz kolektivnog ugovora, Vlada, ističe Sever, želi ograničiti kolektivno pregovaranje i u nepovoljan položaj staviti radnike u odnosu prema poslodavcima.

'Ova vlada zaziva konfrontaciju sa sindikatima i zbog toga će morati snositi sve posljedice! Bježi od pregovora i želi kroz većinu u Saboru progurati izmjene zakona', istaknuo je Sever.

Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata, poručio je Vladi da će sindikati svim 'sredstvima otpora' braniti postojeći Zakon o radu.

'To nije uvođenje reda, kao što kaže Šuker, nego je uvođenje nereda. U svojoj nemoći da kao poslodavac dogovori izmjene kolektivnog ugovora s javnim službama, Vlada je odlučila iskoristi snagu svoje glasačke mašinerije. To im neće proći!', uvjeren je Matijašević.