ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA

'Šestak nije nikoga špijunirao'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.07.2011 15:25
  • Objavljeno 14.07.2011 u 15:00
zdravko šestak

zdravko šestak

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač/CROPIX

Iz odvjetničkog ureda koji zastupa Zdravka Šestaka stigao je zahtjev za ispravkom netočne informacije prenesene iz Večernjeg lista, a objavljene na tportalu 14. lipnja 2011. u članku pod nazivom 'Šestak je iz zatvora špijunirao Podravku'. Temeljem članka 40. Zakona o medijima, objavljujemo ispravak netočnog navoda

Već u naslovu 'Šestak je iz zatvora špijunirao Podravku' sporan je navod o špijuniranju. Naime, Šestak nije nikoga špijunirao nego je kao predsjednik Uprave imao uvid u određene privilegirane informacije. Naime, Šestak je uhićen 21. listopada 2009. godine, a opozvan s mjesta predsjednika Uprave Podravke d. d. 18. studenog 2009. godine te je za navedeno vrijeme imao pravo pristupa ispisu telefonskih poziva sa službenih mobitela koji su i priloženi u sudski spis.

Ne postoji nikakva navodna 'tajna špijunska mreža' ustrojena za mandata bivšeg šefa uprave Šestaka. Novinar dalje tvrdi kako 'datumi Vitkovićevih kontakata s istražiteljima locirani su u doba kada on više nije bio na čelu uprave' što je potpuno netočno jer je u sudski spis priložen ispis telefonskih poziva i SMS poruka poslanih u razdoblju od 25. 9. 2009. do 18. 11. 2009. godine, dakle za vrijeme kada je g. Šestak bio predsjednik uprave Podravke i imao pravo uvida u bazu podataka uporabe službenih mobitela djelatnika Podravke, a o čemu su bili upoznati svi korisnici službenih mobitela u Podravki.

Tvrdnja da je Šestak 'sve vrijeme otkad nije zaposlen u Podravki imao pristup svim podacima kojima je mogao raspolagati i dok je bio na čelu koprivničke kompanije' što navodno uključuje i 'korespondenciju članova uprave' potpuno je netočna i ukazuje na potpuno nerazumijevanje problematike od strane novinara ili njegovog izvora informacija.

Uporaba kriptirane elektronske komunikacije između članova uprave uobičajena je u svim velikim poslovnim sustavima u kojima se štite privilegirane informacije. Istom se i dalje mogu koristiti svi članovi Uprave Podravke d. d. i njihove tajnice u izravnoj komunikaciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi