NEPROFESIONALNI VLASNIK

Šelebaj: Stečaj Peveca je neminovan

23.10.2009 u 09:17

Bionic
Reading

'Zadnji navodi Zdravka Peveca izlike su kako bi se odgodilo stvarno restrukturiranje Pevec grupe', kazao je Vladimir Šelebaj Sellier, nakon što je Pevec jučer, predstavljajući novog predsjednika uprave Josipa Baotića, rekao da sa Šelebajem nije bio postignut pismeni dogovor

'S Pevecom je postignut usmeni, ali i pismeni dogovor, o čemu posjedujem dokaz. Temeljem tog dogovora vodio sam pregovore s bankama i dobavljačima, koje je u lošoj vjeri Pevec otkazivao i onemogućio', rekao je Šelebaj, koji se na mjestu predsjednika uprave zadržao samo pet dana.

'U atmosferi naknadnog nepovjerenja, koje je kao vlasnik pokazao, i nerazumijevanja ukupne ozbiljnosti situacije, na vrijeme sam sve, pa i njega obavijestio da moja odgovornost danas prestaje. Upravljanje i restrukturiranje u teškim okolnostima ozbiljan su i odgovoran posao prema zaposlenima, dobavljačima i bankama, i u ovakvom neprofesionalnom poimanju poslovanja ni na koji način nisam želio sudjelovati', objasnio je Šelebaj.

'Kao krizni menadžer znam koji su realni okviri za spas poduzeća, koje je u predstečajnom stanju, sa 2.500 radnika i 1.600 dobavljača kojima se duguju stotine milijuna kuna. Ti okviri su po mojoj prosudbi već sada probijeni, što će daljnji tijek događaja potvrditi', zaključio je Vladimir Šelebaj Sellier.