MIMOVIĆ IZNEVJERIO DOGOVOR

Šelebaj preuzima upravu Validusa

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.06.2010 16:33
  • Objavljeno 04.06.2010 u 16:19
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na današnjoj sjednici nadzornog odbora tvrtke Validus prihvaćena je ostavka predsjednice uprave Marine Bače, a za novog predsjednika uprave imenovan je Vladimir Šelebaj Sellier

Šelebaj Selier, koji je, nakon neuspješne suradnje s Pevecom, prešao u Mediteransku plovidbu, sada je Validusu dobio mandat za provođenje financijskog restrukturiranja i stabilizaciju poslovanja društva u dogovoru s vjerovnicima i bankama.

'Račun Validusa ostaje i dalje blokiran. Podravka d.d. je temeljem mjenica pokrenula ovrhu na imovini Validus d.d. radi povrata duga u iznosu od 25 milijuna kuna', stoji u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Validus je proizašao iz Fima grupe, a srpski poduzetnik Ranko Mimovićkoji se predstavaljao kao zainteresiran za preuzimanje Podravke, kao jedan od poteza u tom investicijskom pohodu u Hrvatsku najavio je dokapitalizaciju, odnosno preuzimanje Validusa. Međutim, nakon dogovora da će Fia electricity pribaviti jamstva, danas iz Validusa obavještavaju da 'društvo Fia Electricity d.o.o. nije prema odredbama Ugovora o preuzimanju ispunjenja u roku dostavilo bankovnu garanciju ili korporativno jamstvo a na temelju kojih bi sklopilo ugovore s vjerovnicima Plurisa d.d., a što bi Validusu d.d. otklonilo rizik izloženosti njegovih kolaterala'.

U svibnju je Business.hr objavio, pozivajući se na dokumente iz Ministarstva financija, da je poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier, suprug HRT-ove voditeljice i urednice 'Dnevnika' Dijane Čuljak-Šelebaj, državi mora isplatiti više od 6,5 milijuna kuna. Porezni dug je iz vremena kad je Šelebaj bio direktor tvrtke Core media.

Skupština društva Validus d.d. održat će se 15. srpnja, a predložena su tri nova člana nadzornog odbora: Ivan Brnardić, Krešimir Šurina i Dean Montilia.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi