OSTAVKA ŠEFA VALIDUSA

Šelebaj: Odlazim iz osobnih razloga

29.07.2011 u 10:56

Bionic
Reading

Samo dan nakon što je uzvratio revizorima da su previše konzervativni jer su ga prozvali da je u financijskom izvješću umanjio gubitke, Vladimir Šelebaj-Sellier odlazi iz varaždinskog Validusa. Nadzorni odbor te kompanije, koja je proizišla iz nekadašnje Fima grupe Milana Horvata, osumnjičenika u aferi Spice, usvojio je u četvrtak njegovu ostavku. U kratkoj izjavi za tportal Šelebaj kaže da je podnio ostavku iz osobnih razloga

Nadzorni odbor Validusa usvojio je Šelebajevu ostavku na mjesto člana uprave - direktora, kao i ostavku prokurista tvrtke Darija Prpića. Za novog direktora Validusa imenovan je Josip Šeremet, izvijestio je preko Burze Dubravko Žganec, izvršni direktor kompanije.

'Dao sam ostavku iz osobnih razloga. Želim novoj upravi puno uspjeha u vrlo zahtjevnoj zadaći', kratko je prokomentirao odlazak za tportal Vladimir Šelebaj-Sellier, koji je kao krizni menadžer pokušavao postići dogovor s vjerovnicima Validusa da bi tvrtka izbjegla stečaj koji joj prijeti zbog nagomilanih dugova nastalih u aferi Spice.

Njegova ostavka uslijedila je samo dan nakon što je ustvrdio da su revizori bili previše konzervativni kada su ocijenili da bi gubitak Validusa u prošloj godini trebalo povećati za čak 255 milijuna kuna, pa bi umjesto 65,7 milijuna kuna, koliko je prijavljeno u financijskom izvješću kompanije za 2010. godinu, trebao iznositi 321 milijun kuna.

Šelebajeva ostavka koincidira s još jednim događajem istoga dana, naime 27. srpnja je varaždinska policija izvijestila da će zbog porezne utaje podnijeti kaznenu prijavu protiv Milana Horvata koji je vodio Validus od 2006. pa do polovice 2009. godine. Tako se Horvata, koji je već osumnjičenik u aferi Spice, sada sumnjiči da je oštetio državni proračun za petnaestak milijuna kuna.

Upravu Validusa Šelebaj je preuzeo u lipnju 2010. godine, a prije toga je sedam mjeseci bio direktor Mediteranske plovidbe, u koju je došao u studenom 2009. godine, nakon što je na mjestu direktora Peveca proveo samo tjedan dana jer se razišao s vlasnikom Zdravkom Pevecom koji se, kao i Milan Horvat, našao pod udarom zakona.